Допълнителни 70 стаи ще бъдат превърнати в специализирани единици за

...
Допълнителни 70 стаи ще бъдат превърнати в специализирани единици за
Коментари Харесай

Болниците в Атина – пълни с болни от коронавирус

Допълнителни 70 стаи ще бъдат превърнати в профилирани единици за интензивно лекуване на COVID-19 в лечебни заведения в Атина, с цел да бъде понижен натискът върху здравната система от продължаващото мощно разпространяване на вируса, заяви вестник " Катимерини ".

Болница " Евангелизмос " в центъра на Атина е една от тези, чийто потенциал е напълнен съвсем на 100 %, съобщи през днешния ден пред радио Скай експертът по белодробни болести Янис Камоленидис. Той не чака възстановяване на обстановката в идващите седмици.

Никос Каправелос, началник на интензивното поделение в болничното заведение в Солун " Папаниколау ", съобщи, че разпространяването на ковид продължава, защото придвижването на хората не е лимитирано толкоз, колкото би трябвало.

Повече хора би трябвало да работят от вкъщи си и би трябвало да има повече ограничавания в публичния превоз, чието значение за разпространяването на вируса " се подценява ", съобщи Каправелос през днешния ден пред телевизионния канал " Оупън ". Той чака идната вълна на вируса да стартира да понижава в края на март. Каправелос предизвести обаче, че хората би трябвало да бъдат подготвени да предефинират понятието " нормалност ".

" Няма да се върнем към естествените условия, които сме имали в продължение на години преди пандемията, би трябвало да стартираме да променяме навиците си ", уточни той.

Вчера Гърция заяви за нови 1630 случая на КОВИД-19, 29 смъртни случая и 379 пациенти на респиратори. Общият брой на умрелите с коронавирусна зараза набъбна на 6468 души, а на инфектираните - на 189 831.

Властите удължиха строгия локдаун, натрапен в региона Атика, където се намира столицата Атина, до 8 март. Същите ограничавания остават в действие на остров Калимнос, солунското предградие Евосмос, остров Евбея, областите Ахая и Аркадия на полуостров Пелопонес.

Локдаунът, който планува затваряне на търговията на дребно, фризьорските и козметичните салони, както и прекосяване към отдалечено образование на всички възпитаници, бе въведен на 11 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР