Допълнителни 613 316 лева отпусна правителството на днешното си заседание

...
Допълнителни 613 316 лева отпусна правителството на днешното си заседание
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска над 600 000 лв. за ясли, детски градини и училища

Допълнителни 613 316 лв. отпусна държавното управление на днешното си съвещание за подобряването на просветителната инфраструктура в страната. Средствата са по линия на тригодишната стратегия на Министерството на образованието и науката за създаване и реорганизация на ясли, детски градини и учебни заведения. Общо по програмата се планува да се провиснал 210 млн. лева – по 70 млн. лева за всяка от трите години. 

„ На 13 януари отпуснахме първите близо 2 милиона лв. по линия на тригодишната стратегия “, напомни премиерът Бойко Борисов.  

Общо 136 плана са били утвърдени предходната година, откакто държавното управление одобри програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи са утвърдени 89 оферти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за нови здания и образователни корпуси и реорганизация, надстрояване и продължение на съществуващите. 

Одобрените през днешния ден средства по програмата на МОН ще бъдат употребявани за реорганизация на постройката на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори и за градеж на нова детска градина в Стара Загора, както и за правене на план за нов образователен блок на Първо главно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Гоце Делчев. 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев акцентира, че средствата за община Стара Загора ще оказват помощ за превръщането на града в един от центровете на развиване на осведомителните технологии. „ С програмата спомагаме на общината за превъзмогване на дефицита и тук-там в детските градини, както и цялостното възстановяване на инфраструктурата в образованието в цялата страна “, добави министър Вълчев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР