Допълнителната сума към пенсиите в размер на 70 лева, с

...
Допълнителната сума към пенсиите в размер на 70 лева, с
Коментари Харесай

Кога започва изплащането на Великденските добавки за пенсионерите

Допълнителната сума към пенсиите в размер на 70 лв., с която да бъде обезпечена поддръжка за Великден на българските пенсионери, ще стартира да се изплаща от 11 април, т.е. от на следващия ден, оповестиха от Националния застрахователен институт (НОИ). От тази дата пенсионерите, които получават пенсиите си през пощенските станции, ще могат да получават от там и еднократната спомагателна сума от 70 лв..

Изплащането на Великденска добавка става с обособен пенсионен запис и ще продължи до края на месец април. В случай че пенсионерът не успее да получи сумата в границите на този период, тя ще му бъде изплатена след поискване от териториалните поделения на Национален осигурителен институт, прецизират от там.
 В кои от огромните градове у нас има най-вече
В кои от огромните градове у нас има най-вече " заможни " пенсионери

Средният размер на пенсиите при мъжете е по-висок от този при дамите

Пенсионерите, които получават пенсиите си посредством банка или различен снабдител на платежни услуги, ще получат добавката под формата на спомагателен превод.

Сумата от 70 лева ще доближи до над един милион и две хиляди пенсионери, които получават пенсия - без добавките и обезщетенията към нея - в размер до линията на беднотия от 504 лева в това число. За тази поддръжка Министерският съвет одобри решение предходната седмица, с което утвърди спомагателен трансфер в размер на 72 милиона лв. към бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО).
 Преизчисляват служебно пенсиите на 336 000 работещи пенсионери
Преизчисляват служебно пенсиите на 336 000 работещи пенсионери

Средният размер на нарастването при предходното преизчисление беше 13,20 лева
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР