Допълнението към брилянтния външен вид на една дама е здравата,

...
Допълнението към брилянтния външен вид на една дама е здравата,
Коментари Харесай

Четири начина да стимулираме растежа на косата

Допълнението към брилянтния външен тип на една дама е хубавичко, поддържана и дълга коса.

За жал честото отнасяне със сешоари и преси, обезцветяването и боядисването вредят съществено на косъма и пречат на растежа.

Козметичните марки оферират многочислени артикули, които са предопределени да създадат косата ви по-дълга, само че през днешния ден ще ви предложим няколко съвета, с които да извършите това без скъпи шампоани, балсами, ампули и така нататък

1. Правете си домашни маски за коса
Вариант 1: Рецепта за маска за коса с горчица
Необходими съставки:

2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици растително масло
1 яйчен жълтък
1-2 супени лъжици захар

Инструкции:

В купа смесете горчицата с останалите съставки. Добавете две супени лъжици топла вода и разбъркайте добре. Нанесете маската върху корените на косата. След това увийте главата си с найлон или сложете мрежичка за коса. Поставете забрадка върху главата си. Задръжте маската върху скалпа за половин час, след което изплакнете с топла вода и измийте косата с шампоан и еликсир.

Препоръчително е след изработката на тази маска да не сушете косата си със сешоар.
Вариант 2: Рецепта за маска с мед за напредък на косата
Необходими съставки:

1 яйчен жълтък
1 супена лъжица пчелен мед
няколко капки лимонен сок

Инструкции:

Смесете всички съставки и нанесете хомогенната примес върху косата. Дръжте маската върху скалпа в продължение на час, след което изплакнете с топла вода.

2. Приемайте витамини

Необходими са ви витамини, с цел да ускорите растежа на косата. Това са:
Витамин А, който задържа влагата в структурата на косъма и предотвратява косопада.Витамин B, който е безусловно нужен за ускорение на растежа, изключително B1, B6, B7, B12. Витамин С, който подтиква кръвообращението на скалпа, заради което нужната “храна “ доближава по-бързо до космените фоликули.Витамин Е, който обезпечава издръжливост на косата и искра.
3. Приемайте храни, които подтикват растежа на косата

Въпреки че не можете да измененията фактори като възраст и генетика, храненето е нещо, което можете да контролирате. Това, което ядете, може да има голямо въздействие върху здравето на косата ви. Храните, които ще насърчат растежа ѝ са яйца, плодове, спанак, мазна риба, сладостен картоф, авокадо, ядки, семена, чушки, стриди, скариди, фасул, соя и месо.

4. Пръскайте скалпа си с хининова вода

Хининовата вода е естествен артикул, който се бори против пърхота и спомага за заздравяването на косъма. Продава се в аптеката за не доста висока сума и може да направи чудеса с вашата коса. Екстрактът се извлича от кората на хининовото дърво, което е тип тропическо растение. Неговата история датира от средата на 17 век, когато в началото е служел за лекуване против малария. Благодарение на антипаразитните си и антисептични свойства, хининът навлиза в козметиката и се употребява най-вече като тонизиращо средство.

Как да употребявате хининова вода:

Обикновено този артикул се продава в бутилка с пръскало. След като измиете косата си, до момента в който е още влажна, впръскайте от продукта в корените на косата си и масажирайте скалпа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР