Донякъде е забавно да слушаш как партийни лидери, социолози и

...
Донякъде е забавно да слушаш как партийни лидери, социолози и
Коментари Харесай

Купените избори и сексът зад кулисите - I част

Донякъде е занимателно да слушаш по какъв начин партийни водачи, социолози и политолози се надвикват кой победил на изборите, кой изгубил и кой какво бъдеще има. Но е доста обидно, тъй като говорещите считат, че някой им има вяра. Този филм с доверието на социолози, политолози, партийни водачи, публицисти и откровени пропагандатори от дълго време не важи.
От политико-задкулисния секс се пръкват чеда с малформации, които придават хилавост на цялата среда в страната.

Има истини, които всички виждат, само че никой не изговаря на глас. Купуването на гласове е такава истина. Пред очите на жители, служители на реда и прокурори се изсипаха чували с пари от София, през околовръстното, през Плевен и Русе, „ класиката “ Буковлък та чак до ромските, българските и турските квартали в най-отдалечените места. Такова необмислено, безочливо и демонстративно извършване на покупки на гласове не е имало до момента. По повсеместност то бие даже акцията на наркобарона Пабло Ексобар, който през 1982 година е определен и влиза в Конгреса на Колумбия, откакто подкупва гласоподаватели, прокурори, ченгета и министри. И да има някакви разлики от обстановката у нас, те са незначителни.

Стотици сигнали бяха подадени по време на локалните избори у нас. Тези до ЦИК се препраща към прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, тъй като не били работа на комисията. Какво става с тях в държавното обвиняване и вътрешното ведомство е същинска тайнственост.

От ГЕРБ и други партии, попаднали под подозрения за неприятни практики, декларират дежурното: Дайте доказателства. Или: Всеки като загуби, търси опрощение. След това всичко се неглижира и размива.

Истината е, че извършването на покупки бе в действителност колосално и пред очите на всички. Задържани бяха самостоятелен кандидат-кмет на Несебър и още неколцина претенденти за съветници. Прибраха и Ахмед башев в Гърмен, с цел да се регистрира активност. По случая в Несебър адвокати бяха безапелационни, че прокуратурата е работила безусловно нелегално. Главният коз на обвиняването се оказа кошаревски очевидец с психологични проблеми и подсъден за домашно принуждение, чиято брачна половинка е полицейски чиновник. Но това не спря прокуратурата, тъй като явно задачата е да се превземе най-богатата община в България. Като не става с избори, ще убеждават кметът Николай Димитров в ареста. Там причините са много силни…

Държавната машина.

Тя работи на цялостни обороти месеци преди и по време на изборите. Над хиляда са обществените изяви на министри, шефове на ведомства, анализатори, политолози, депутати и чиновници в държавни институции, агитиращи намерено или не толкоз за ГЕРБ. Този факт няма потребност от образци, тъй като е явен. На предната линия се изявяваха министри и депутати. Самият министър председател Борисов направи служебни обиколки и откривания на разнообразни обекти в страната, което мина в графата „ работна стратегия “, само че в реалност той свърши доста партийна работа.

Чрез беседване, диалози и директни разпоредби, на държавните чиновници, служителите в разнообразни структури, общински чиновници, служители на реда и цивилни в Министерство на вътрешните работи, военни и цивилни в МО, пожарникари, работещи в общински предприятия и прочие бе казано да гласоподават вярно. В противоположен случай могат да изгубят работата си, изключително там, където завоюва опозицията.

Само държавната и общинската администрация наброява 136 465 души. Над 96 000 са те в централната администрация в София. Прибавете техните фамилии. Кой може да пробие такава маса, която трепери за своето място и заплата? Тези хора умират от боязън да излязат на свободния пазар, тъй като са неконвертируеми и това ги закрепостява към бюджета, оттова и към ръководещата партия. През 2018 година общо заетите в публичния бранш са към 690 хиляди души! По-голямата част от тази войска гласоподава за всичко, което е обвързвано с ГЕРБ. Прибавете армията, полицията, общинските предприятия, прокурори и следователи, учители, данъчни, митничари, дансаджии (над 3 хиляди души) и кой знае още какъв брой чиновници във всевъзможни структури. Да, не всички са влюбени в ръководещите, само че множеството са подвластни от тях. Този брак е по сметка и се регистрира на избори.

Частен бизнес по чехъл

Не е загадка, че значително компании са подвластни от публичните поръчки, защото доста малко от тях създават артикул с принадена стойност. Бизнесът разчита на парите от Европа и най-много на тези от държавния бюджет. По този метод компаниите са „ под чехъла “ на страната, която споделя кой ще завоюва и ще получи финансиране и кой – не. За да са в играта доста компании са принудени да се отблагодаряват. Това става по раличен метод, само че единият е да се провиснал средства за пазаруване на гласове и да се обезпечат гласове от чиновниците на съответните компании. Даващите няма да признаят, няма да признаят и получаващите, тъй като ще лъсне схемата, само че никой не се съмнява че схемата работи. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са наясно с това, само че задачата им е да прикриват, а не да разкриват греховната връзка. Не очаквайти доказателства от жители и потерпевши политически субекти, те не са проверяващи органи. Освен това кой притежател на компания ще застане пред камера с самопризнание какво се случва зад кулисите? Все едно да си подпише смъртната присъда…

Купуването се практикува от всички. Но-водещи са тези с запас, а подобен имат ръководещите. В тях са всички лостове на въздействие и влияние. Финансите също. Някои от спонсорите на опозицията, в частност на Българска социалистическа партия от година и нещо са в ареста…

Екип на Фрог нюз

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ II -ра ЧАСТ: изборни операции в свинемедиите, феноменът над 6 милиона гласоподаватели при седем милиона население, както и за какво ¾ от българите считат, че изборите са недемократични и нечестни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР