Донякъде бих го определил като провокация, доколкото социолозите казват за

...
Донякъде бих го определил като провокация, доколкото социолозите казват за
Коментари Харесай

Антон Кутев: Идеята за референдум със сигурност не е съгласувана с президента

Донякъде бих го определил като провокация, доколкото социолозите споделят за партията на Слави Трифонов, че не е ясно дали ще попадне в идващия парламент. Така представителят на служебния кабинет Антон Кутев разяснява пред  видеообръщението на водача на „ ИТН “ (ИТН), в което той се разгласи за национално допитване дали България да стане президентска република, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Искам първо да подчертая, че това сигурно не е в съгласие по никакъв метод с президента

и че това е самодейност, която излиза явно от господин Трифонов ", съобщи Кутев.

Според него референдум с тематиката, която повдига Трифонов, мъчно може да се случи. Кутев напомни, че това изисква смяна в Конституцията, за което е нужно квалифицирано болшинство от 2/3 от народните представители.

По тематиката с доставките на газ представителят на служебното държавно управление съобщи :

" В нито един миг служебният кабинет не е казвал, че ще се връща към " Газпром " по различен мотив, с изключение на във връзка на това да бъдат търсени всички разновидности за обезпечаване на газ през тази зима ". Той сподели, че задачата е не да се смени един източник на газ с различен, а да се намерят " всички вероятни източници на доставки ", да се изчислят всички вероятни цени и да се обезпечи оптималното количество най-евтин газ. 

" Не приказваме за идващ контракт с " Газпром ", съобщи той.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР