“Дондуков 1 и “Дондуков 2 в пореден институционален спор в

...
“Дондуков 1 и “Дондуков 2 в пореден институционален спор в
Коментари Харесай

Венец скара ГЕРБ и президента в деня на Съединението

“Дондуков 1 ” и “Дондуков 2 ” в следващ институционален спор в деня на Съединението. Повод за задочните нападки е един венец, подложен пред паметната плоча в село Първенец
Хронология на събитията

Женската конструкция на ГЕРБ-Пловдив изпрати писмо до медиите през днешния ден, в което упрекна протокола на президента за изхвърлен венец, който бил подложен пред плочата по-рано от тях самите. Венецът бил поднесен във връзка празника на Съединението.

" За поредна година структурата на ЖГЕРБ-Пловдив област празнува Съединението на Княжество България с Източна Румелия в село Първенец. В знак на благодарност дамите от ГЕРБ, дружно с регионалния началник на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова и общинския началник на ЖГЕРБ в Родопи Росица Войводова, сервираха венец пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра, където през юли-август 1885 година БТЦРК, отпред със Захари Стоянов, взема решение за оповестяване на Съединението сред Княжество България и Източна Румелия.

За страдание, навръх празничния ден протоколът на президента Радев взема решение да изхвърли венеца, който към този момент е подложен там, с цел да постави първи той своите цветя ", обявиха от ЖГЕРБ-Пловдив.

Те дефинираха действието по следния метод:

“Грозна и неуважителна проява с една единствена цел - " да не пречим " на Радев. За следващ път този, който би трябвало да сплоти в деня на Съединението - разедини хората”.

Отговорът от президентската администрация не закъсня.

От там обявиха, че обвиняването е неистина.

" Твърдението на Политическа партия ГЕРБ, че протоколът на президента е изхвърлил венец, подложен от тяхна партийна конструкция по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия в село Първенец, изрично не дава отговор на истината. Разпространяването на сходна неистина е недостойна демонстрация на партията в Деня на национално единство ", се споделя в позицията на президентството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР