Дончо Дудев, един от тримата лидери на Февруарските протести от

...
Дончо Дудев, един от тримата лидери на Февруарските протести от
Коментари Харесай

Протестър от 2013 г. е обвинен, че е счупил стъклото на автомобила на герберски кмет

Дончо Дудев, един от тримата водачи на Февруарските митинги от 2013 година, е упрекнат, че е счупил стъклото на автомобила на кмета на село Скутаре след срещата на актива на ГЕРБ с Бойко Борисов на 5 август 2020 година, предава offnews.bg.

Такъв случай в действителност има и камерите са го запечатали. Той се случва в 13:45 часа, на кръстовището при комплекс " Червено знаме ", близо до зала " Армеец ".

Надяваме се видеото да даде отговор на въпроса дали в действителност Дудев е причинителят на закононарушението или Министерство на вътрешните работи употребява служители на реда да лъжесвидетелстват, с цел да обвинят почтен човек.

В прочувствен пост във Facebook Дудев твърди, че въобще не е бил на това място, а на видеото ясно се вижда, че причинителят е различен човек.

Дудев написа:

" Заедно с юрист Диньо Бозаджиев прегледахме документите по следствието и установихме следните забавни неща:

- Разпознат съм по видео запис предаван онлайн в деня на събитието.

Случката се вижда ясно от 1ч. и 20 мин. на записа. Ясно е, че това не съм аз. Още повече, че не съм бил на въпросното място.

- Разпознал ме е полицаят Здравко Петров, който в показанията си твърди, че ме познава от много време и че съм участник в митингите както в този момент, по този начин и преди години.

- Още един полицай ме е разпознал - Венцислав Георгиев.

- Кметът на село Скутаре, участник на конференцията на ГЕРБ, също ме е разпознал по фотография.

- Двама от спътниците на кмета на с.Скутаре също са очевидци. "

Срещу мен са двама полицаи и няколко функционери. Така работи страната на мутрите! Знам, че и други участници в митингите са унизени с чести привиквания и други ченгеджийски приоми. Призовавам хората, които си имат работа с сходна милиционерщина да се свържат с мен и дружно да предприемем ограничения по своята отбрана, разяснява Дудев.
Дончо Дудев (вляво) по време на митингите през февруари 2013 година  Протестър от 2013 година е упрекнат, че е счупил стъклото на автомобила на герберски кмет
Казусът е от огромен публичен интерес, тъй като за следващ път повдига въпроса дали Министерство на вътрешните работи употребява служители на реда да лъжесвидетелстват. В началото на септември Софийският градски съд анулира ограниченията за неотклонение на шестима участници в митинга на 2 септември. Причината беше, че служителят на реда Христо Шоколаров е свидетелствал, че е видял хулигански дейности на общо седем души на разнообразни места, само че едновременно.

Съдът изпрати копие от определението си на Софийската районна прокуратура, с цел да извърши инспекция дали служителят на реда е лъжесвидетелствал. Два месеца по-късно служителят на реда Шоколаров към момента не е отхвърлен от работа, излиза наяве от формален отговор на пресцентъра на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) до Свободна Европа.

Видеото може да бъде забелязано на този линк. Моментът с разбиването на стъклото е 1:21:29 ч от началото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР