Доналд Тръп поздрави Владимир Путин с преизбирането на поста президент

...
Доналд Тръп поздрави Владимир Путин с преизбирането на поста президент
Коментари Харесай

Извънредно: Тръмп обяви за скорошна среща с Путин, излязоха горещи подробности за днешния им разговор по телефона!

Доналд Тръп поздрави Владимир Путин с преизбирането на поста президент на Русия и съобщи, че е допустимо да се срещне с него в най-близко време, предават международните осведомителни организации. Американският водач разгласи желанията си пред репортерите, упълномощени в Белия дом, по време на срещата си с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

По думите на Тръмп водачите ще обсъдят редица настоящи проблеми, в това число и конкуренцията във въоръжаването, която е " излязла отвън надзор ".

" Вие знаете, че той (Путин) съобщи, че да се взе участие в конкуренция във въоръжаването не е по никакъв начин хубаво нещо. Ние изхарчихме 700 милиарда $ за превъоръжаване за една година. Ние ще продължим да укрепваме защитата си и сме по мощни от всяка друга страна, и няма да позволим на който и да било даже да се приближи до това, което имаме ", съобщи Тръмп пред публицистите.

Лидерът на Съединени американски щати означи също таща, че по време на срещата би желал да разиска с Путин " Украина, Сирия, Северна Корея и доста други неща ".

Станаха известни и детайлности от днешния телефонен диалог сред Тръмп и Путин.
Двамата са са разискали обстановките в Сирия и Украйна, оповестиха от пресслужбата на Кремъл. " Обсъдени са проблемите в Сирия и вътрешноукраинската рецесия. Двете страни са отбелязали нуждата от постигането на незабавни резултати в разрешаването им “, се споделя в известието.

Освен това се отбелязва, че водачите на страните са обменили отзиви по въпроси от икономическото съдействие. „ Проявен е интерес за неговата активизация. Отделно е наранена сферата на енергетиката “. Двамата водачи обаче не са разискали " случая Скрипал ", посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР