Доналд Тръмп вече се държи като кандидат за президент и

...
Доналд Тръмп вече се държи като кандидат за президент и
Коментари Харесай

Тръмп вече работи по кампанията за президентските избори

Доналд Тръмп към този момент се държи като претендент за президент и е почнал да разисква със съветниците си кандидатурите на евентуалните си помощници в акцията, въпреки да не е оповестил към момента публично номинацията си за изборите през 2024 година. Това написа вестник „ Вашингтон пост ”, базирайки се на източници, близки до политика. „ Тръмп стартира да разисква набирането на личен състав за акцията си и моли хората да оказват помощ в разнообразни щати “, написа изданието. Бившият президент следи и кои " донори " се срещат с други евентуални претенденти на изборите.

Преди формалното оповестяване, което може да стане незабавно след междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати на 8 ноември, Тръмп беше хазаин на представители на щатите и членове на Републиканския народен комитет в имението си Мар-а-Лаго във Флорида. Именно в Мар-а-Лаго Тръмп възнамерява да разгласи кандидатурата си за президент, съгласно източници на вестника. Но някои от съветниците му упорстват, че това би трябвало да стане в някой от колебаещите се щати. Намерението на Тръмп да стартира акцията малко след междинните избори, съветниците му изясняват с обстоятелството, че това ще му разреши да притегли поддръжката на републиканците от други претенденти на същата партия. Той счита, че видни фигури от Републиканската партия ще вземат участие в конкуренцията, в това число губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, някогашният вицепрезидент Майк Пенс и някогашният държавен секретар Майк Помпео.

Някои съветници на политика също по този начин означават, че ще бъде по-добре Тръмп да разгласи номинацията за изборите допустимо най-скоро, преди Министерството на правораздаването да реши да повдигне обвинявания против него в едно от следствията, в това число за щурмуването на Капитолия на 6 януари 2021 година Те считат, че по този метод преследването на Тръмп може да се трансформира в политически въпрос, който е преференциално за него.

В сряда организация Асошиейтед прес заяви, че сътрудниците на Тръмп тихомълком приготвят акция за номинирането му на изборите. По време на тирада на протест в Тексас на 22 октомври Тръмп загатна за желанието си да взе участие в идващите президентски избори. Тогава той сподели, че е подготвен да направи това, с цел да може Съединени американски щати още веднъж да станат " сполучлива, безвредна и велика " страна.

В началото на септември някогашният асистент и шурей на Тръмп Джаред Къшнър сподели пред „ Скай нюз ”, че 76-годишният Тръмп може да се включи още веднъж в конкуренцията за президентския пост. Къшнър призна, че някогашният американски водач към този момент е приказвал с него за идните избори и въпреки да не даде безапелационен отговор на въпроса за присъединяване си в идната президентска конкуренция, той означи, че " е мъчно да се изключи нещо с Тръмп, защото той е доста еластичен мъдрец ".

По-рано допитване на изследователката организация YouGov сподели, че над половината американци не желаят актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният държавен глава Доналд Тръмп да не се кандидатират за нов мандат през 2024 година. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР