Доналд Тръмп трябва да плати 83,3 млн. долара обезщетение за

...
Доналд Тръмп трябва да плати 83,3 млн. долара обезщетение за
Коментари Харесай

Тръмп е осъден да плати $83,3 млн. заради това, че е наклеветил журналистка

Доналд Тръмп би трябвало да заплати 83,3 млн. $ обезщетение за породени вреди, поради това, че е оклеветил някогашната журналистка Елизабет Джийн Карол. Такова е решението на правосъдно жури в Ню Йорк.

Това е вторият път, в който правосъдно жури присъжда на Карол обезщетение в размер на милиони долари, които би трябвало да бъдат изплатени от страна на Тръмп за негови оскърбителен изказвания по нейн адрес.

Настоящото правосъдно дело е по първичния иск за клюка на Карол от 2019 година Докато беше в Белия дом, 45-ият президент на Съединени американски щати се подиграваше на журналистката и твърдеше, че тя лъже за обвиняванията си в обезчестяване против него, с цел да може да усили продажбите на своите книги.

В предходно гражданско дело беше открито, че Тръмп е оклеветил Карол и е направил полово посягане против нея през 90-те години на предишния век.

Той се закани да апелира последното решение, като за следващ път дефинира процесите срещи него като " лов на вещици, а присъдата за " безусловно нелепа ".

Тръмп се появи персонално в съда в продължение на няколко дни по време на процеса и даде къси показания в четвъртък. В последно време обаче той употребява правосъдната зала като своя естрада за предизборната си акция - подлага на критика представителите на правосъдната система и се афишира за жертва на политически стимулирани производства.

Новата присъда идва в очакване на друго правосъдно решение по-късно този месец по дело за машинация, което може да заплаши бизнес империята на някогашния президент. Той е изправед пред общо 91 обвинявания в четири наказателни акта, като не се признава за отговорен по нито едно от тях.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР