Доналд Тръмп се оттегля от общото комюнике на Г-7, пише

...
Доналд Тръмп се оттегля от общото комюнике на Г-7, пише
Коментари Харесай

The Independent: Доналд Тръмп се оттегля от общото комюнике на Г-7!

Доналд Тръмп се отдръпва от общото официално съобщение на Г-7, написа английският вестник The independent. Американският президент написа в обществената мрежа „ Туитър “ следното яростно известие:

" Въз основа на подправените изказвания на Джъстин по време на неговата конференция и обстоятелството, че Канада постанова големи цени на американските ни фермери, служащи и компании, съм инструктирал американските ни представители да не поддържат официалното съобщение ".



Страните – участнички след срещата на върха на Г-7 в Канада издадоха взаимно изказване, обещавайки да се борят против протекционизма и да следват откритите търговски правила, макар ясните разлики сред Съединени американски щати и техните сътрудници от останалите страни.

Съвместното изказване на водачите на Съединени американски щати, Франция, Германия, Англия, Япония, Италия и Канада идва, откакто американският президент Доналд Тръмп отхвърли да отдръпна решението си да наложи мита върху артикули, в това число импорт на стомана и алуминий като част от своята по този начин наречената тактика „ Америка първо “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР