Доналд Тръмп продължава да върви уверено към спечелването на номинацията

...
Доналд Тръмп продължава да върви уверено към спечелването на номинацията
Коментари Харесай

Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Американска Самоа

Доналд Тръмп продължава да върви решително към спечелването на номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември. Той завоюва първичните избори на партията в Американска Самоа, които бяха създадени под формата на партийни събрания, заяви телевизия Ей Би Си.

Тръмп, който евентуално ще се изправи на 5 ноември против президента демократ Джо Байдън в повтаряне на дуела им отпреди четири години, е получил поддръжката на 100 % от участниците в срещите. Така той си обезпечи поддръжката на всички девет делегати от Американска Самоа на националния конгрес на Републиканската партия през юли, на който публично ще бъде избран претендентът на тази групировка на президентските избори.

Иначе тази дребна отвъдморска територия на Съединени американски щати в южната част от Тихия океан, ситуирана на повърхност от 199 квадратни километра и с население от 45 хиляди души, не гласоподава на самите президентски избори.

Любопитното е, че президентът Джо Байдън бе надвит от изцяло незнаен предприемач - Джейсън Палмър, на първичните избори на демократите в Американска Самоа, които бяха създадени по време на така наречен Супервторник, 5 март, под формата на партийни събрания. Не се чака обаче това да спре Байдън по пътя му към спечелването на номинацията на партията за президентските избори.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР