Доналд Тръмп предупреди губернатора на Флорида Рон ДеСантис да не

...
Доналд Тръмп предупреди губернатора на Флорида Рон ДеСантис да не
Коментари Харесай

“Mоже да се нарани лошо“. Tръмп заплаши Рон ДеСантис да не се кандидатира за президент

Доналд Тръмп предизвести губернатора на Флорида Рон ДеСантис да не се кандидатира за президент през 2024 година, заявявайки, че това ще навреди на Републиканската партия, пишат от Би Би Си (BBC).

“Мисля, че ще направи неточност. Мисля, че гласоподавателите няма да харесат това ”, сподели някогашният президент пред Фокс Нюс.

Той също заплаши, че ще пусне неприятна информация за 44-годишния ДеСантис, само че не даде детайлности каква тъкмо.

И двамата се чака да разгласят кандидатури за президентските избори през 2024 година и да станат противници за републиканската номинация.

Коментарите на Тръмп пристигнаха единствено часове преди междинните избори във вторник, които ще решат контрола над Конгреса.

Той назова изгряващата звезда на републиканците " Рон де Санктимониъс " на протест през уикенда.

“Не знам дали ще се кандидатира. Мисля, че в случай че го направи може да се нарани доста неприятно. Наистина имам вяра, че може да се нарани неприятно “, разяснява Тръмп пред Фокс. “Не мисля, че ще е добре за партията ”.



Снимка: Getty Images

Ако ДеСантис разгласи кандидатура за президент, Тръмп сподели, че ще разкрие " неща за него, които няма да са доста ласкателни. Знам за него повече от всеки различен, с изключение на може би брачната половинка му ".

Той не даде детайлности, само че Тръмп и преди е отправял закани за откриване на персонална информация за противниците си.

По-късно той разказа евентуалния си конкурент като " положително момче " и отхвърли да е имало спор сред тях. “Няма спор с мен и аз съм много напред в анкетите ”, съобщи Тръмп.

ДеСантис е относително нова фигура в политиката, само че закупи национална популярност, откакто стана губернатор на Флорида през 2019 година Той се нарежда като въодушевен бранител на консерватизма и се счита от мнозина за най-вероятния претендент да измести Тръмп.

Той победи демократа Чарли Крист и още веднъж е губернатор на Флорида. Резултатът може да послужи като платформа за оповестяване на президентска кандидатура през 2024 година

Тръмп, гражданин на щата, сподели пред кореспонденти, събрани пред изборна секция по-рано във вторник, че е дал своя вот за ДеСантис.

ДеСантис мълчи за евентуална кандидатура за президент, само че спекулациите са необятно публикувани. Междувременно Тръмп сподели в понеделник, че ще разгласи " нещо доста огромно " на 15 ноември.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР