Доналд Тръмп позира пред журналисти след пристигането си на форума

...
Доналд Тръмп позира пред журналисти след пристигането си на форума
Коментари Харесай

Първи изяви на Доналд Тръмп на форума в Давос


Доналд Тръмп театралничи пред публицисти след идването си на форума в Давос, сн. БГНЕС/ЕПА

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в четвъртък при идването си на Световния стопански конгрес в Давос, че носи обръщение на " мир и благополучие ", съобщи Асошиейтед прес.

Той стана първият настоящ президент на Съединени американски щати, взел участие в СИФ след Бил Клинтън през 2000 година

На въпрос харесва ли му Давос Тръмп отговори в собствен жанр: " Страхотен е! "

Активисти от швейцарската група " Кампакс " бяха окачили на планински скат огромен транспарант с текст " Trump not welcome! " (Тръмп не е добре пристигнал!). Въпреки че мястото е относително отдалечено от Давос, от организацията се надяват, че транспарантът ще притегли вниманието на получатела.

В коридорите на форума в швейцарския алпийски курорт Тръмп се срещна с английския министър председател Тереза Мей, като се очакваше да разиска с нея спора в Сирия, опитите на Съединени американски щати да ревизират договорката за нуклеарната стратегия на Иран и опасността от Северна Корея.

Наскоро той анулира посещаване в Лондон за разкриване на новата постройка на посолството на Съединени американски щати във Англия. Мей гостува в Белия дом през януари 2017 година, незабавно откакто Тръмп пое президентския пост, само че от този момент връзките сред Лондон и Вашингтон леко охладняха, отбелязва АП.

След днешната среща Тръмп се опита да разсее подозренията, че не се схваща с Мей. По думите му връзките им са " в действителност доста положителни, макар че на някои не им се има вяра ". Той сподели, че това е " лъжовен слух ", който той желае " да поправя ".

По-рано през днешния ден американският министър на финансите Стивън Мнучин сподели, че Съединени американски щати са подготвени да договарят за " привлекателно " комерсиално съглашение с Англия, когато тя излезе от Европейски Съюз.

Присъствието на Доналд Тръмп на тазгодишното издание на срещата в Давос на видни предприемачи и политици, насочени към свободната търговия, поражда удивление, поради протекционисткия уклон на президента на Съединени американски щати, отбелязва АП.

По-късно Тръмп заплаши, че ще спре финансовата помощ за палестинците, в случай че те не се върнат към мирните договаряния с Израел, съобщи Ройтерс.

След среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в коридорите на форума Тръмп изрази вяра, че здравият разсъдък ще надделее измежду палестинците и те ще се извърнат към мира. По мотив отхвърли на управлението на палестинската самостоятелна власт да се срещне с вицепрезидента Майк Пенс предходната седмица Тръмп сподели, че това е демонстрация на пренебрежение към Съединени американски щати. Той напомни, че палестинците получават " стотици милиони $ " американска помощ и че тези пари " са на масата ", само че няма да стигнат до тях, " до момента в който не седнат и да договарят за мир ".

Нетаняху оцени високо решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.
Палестинците желаят Източен Ерусалим за столица на бъдещата си страна. След като Тръмп разгласи, че ще реалокира американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, палестинското управление сподели, че скъсва връзките си със Съединени американски щати, тъй като те към този момент не могат да бъдат безкористен медиатор в мирния развой, напомнят организациите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР