Доналд Тръмп отново се опита да търгува статута на мечтателите“

...
Доналд Тръмп отново се опита да търгува статута на мечтателите“
Коментари Харесай

Тръмп пак заплашва мечтателите. Мексико отвръща

Доналд Тръмп още веднъж се опита да търгува статута на „ мечтателите “ против градежа на стена по границата с Мексико.

Няма да има закон за узаконяване на „ мечтателите “, щом няма съглашение с Мексико за финансирането на строителството на стената, съобщи американският президент, представен от международните организации. Мексико реагира яростно няколко часа по-късно.

След като пожела щастливи великденски празници в Twitter, Тръмп туитна, че патрулите по границата не могат да си правят работата поради „ неуместните демократични закони “ на демократите. „ Караваните “ идват (от Мексико). Републиканците би трябвало да одобряват по-строги закони. Няма да има съглашение за DACA, написа президентът на Съединени американски щати.

Програмата DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) бе призната през 2012 година, с цел да избегне експулсирането на младите мигранти, пристигнали незаконно в Съединени американски щати като деца, и да им разреши да работят в Съединени американски щати - към 700 000 живеещи в Съединени американски щати, главно латиноамериканци.

Тръмп е съперник на програмата и постоянно я употребява като разменна монета при договарянията с демократите.

Вчера Тръмп упрекна Мексико, че „ не прави нищо “, с цел да спре потоците мигранти и опиати.

Той заплаши, че ще скъса и съглашението НАФТА за свободна търговия с Мексико, което сега се предоговаря, в случай че Мексико продължи да отхвърля финансиране за стената на границата.

Външният министър на Мексико му отговори в Twitter:   " Всеки ден Мексико и Съединени американски щати работят дружно по отношение на миграцията в района. Фактите красноречиво демонстрират това. Некоректните информации в медиите не би трябвало да служат за оборване на това мощно съдействие. Поддържането на човешкото достолепие и права не са в спор с върховенството на закона. Честит Великден ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР