Доналд Тръмп обяви сенатора Джей Ди Ванс от Охайо за

...
Доналд Тръмп обяви сенатора Джей Ди Ванс от Охайо за
Коментари Харесай

Тръмп обявява бившия си критик, сега лоялен съюзник, сенатор Джей Ди Ванс за свой вицепрезидент

Доналд Тръмп разгласи сенатора Джей Ди Ванс от Охайо за собствен претендент за вицепрезидент в понеделник, избирайки някогашен критик, трансформирал се в предан съдружник. Ванс към този момент е първият представител на хилядолетието, който се причисли към листата на огромна партия, като отговори на опасенията по отношение на напредналата възраст на политическите водачи на Америка.

„ След дълготрайно разискване и размисъл и като взех поради големите гении на доста други, взех решение, че индивидът, който е най-подходящ да заеме позицията на вицепрезидент на Съединените щати, е сенаторът Джей Ди Ванс от Великия щат Охайо “, сподели Тръмп в обява в неговата обществена мрежа Truth.

Сенатор Джей Ди Ванс, на 39 години, завоюва национално самопризнание с записките си от 2016 година „ Hillbilly Elegy “. Избран в Сената през 2022 година, той се трансформира в разгорещен покровител на програмата на някогашния президент „ Да създадем Америка още веднъж велика “, съсредоточена върху търговията, външната политика и имиграцията.

Ванс обаче е относително некомпетентен в националната политика и се причислява към Тръмп в сериозен миг. Опитът за ликвидиране на Тръмп на протест през уикенда раздруса акцията, привличайки вниманието към суровия политически климат и наблягайки смисъла на ролята на вицепрезидент.

Ванс беше подложен на критика за обява на X, обвиняваща президента Джо Байдън за насилието след стрелбата. „ Централната причина на акцията на Байдън е, че президентът Доналд Тръмп е властнически фашист, който би трябвало да бъде спрян непременно “, написа Ванс. „ Тази изразителност докара непосредствено до опита за ликвидиране на президента Тръмп.

Органите на реда към момента не са открили претекста за стрелбата.

Въпреки това се чака изборът на Ванс да засилва лоялната база на Тръмп. Той се трансформира във видна фигура в консервативните медии и постоянно се сблъсква с кореспонденти на Капитолийския рид, утвърждавайки се като евентуален предстоящ водач на придвижването Тръмп, евентуално на президентските избори през 2028 година Този избор обаче значи, че листата на републиканците ще се състои от двама бели мъже, макар че Тръмп се пробва да притегли чернокожи и латиноамерикански гласоподаватели.

Кога се издигна Ванс?

Мемоарите на Ванс, „ Hillbilly Elegy “, в детайли разказват живота в общностите на Апалачите, които се усещат откъснати от Демократическата партия, макар че са изправени пред рецензии за прекомерно опростяване на селския живот и игнориране на ролята на расизма в актуалната политика.

Възходът на Ванс съответства с непредвиденото нанагорнище на Тръмп от телевизионна риалити звезда до президент.

Първоначално критик, наричайки Тръмп „ цялостен лъжец “ и „ Хитлер на Америка “, Ванс в последна сметка промени позицията си, трансформирайки се в един от най-ревностните поддръжници на Тръмп. „ Не мислех, че той ще бъде добър президент “, сподели неотдавна Ванс пред Fox News Channel. „ Той беше популярен президент. И това е една от аргументите, заради които работя толкоз интензивно, с цел да се уверя, че той ще получи втори мандат.

По време на акцията си за Сената през 2022 година Ванс получи утвърждението на Тръмп, което му оказа помощ да завоюва както на първичните избори на Републиканската партия, по този начин и на общите избори.

Той също по този начин е непосредствен със сина на Тръмп, Доналд младши. Като сенатор Ванс пази Тръмп против разнообразни правни провокации и слага под подозрение легитимността на резултатите от изборите през 2020 година, предполагайки, че би подкрепил голям брой гласоподаватели и резолюция на Конгреса на 6 януари 2021 година.

Въпреки необятно публикуваните изказвания за машинация на гласоподавателите на изборите през 2020 година, съдиите, изборните чиновници от двете партии и самият основен прокурор на Тръмп не откриха доказателства за забележителна машинация.

Книгата на Ванс — с подзаглавие „ Мемоари за едно семейство и просвета в рецесия “, оповестена, когато Тръмп за първи път се кандидатира за президент, завоюва на Ванс репутацията на човек, който може да помогне да се изясни привлекателността на този нюйоркски предприемач в Средна Америка и изключително измежду работещите класа, селски бели гласоподаватели, които помогнаха на Тръмп да завоюва президентския пост.

Мемоарите, разказващи за предизвикателното израстване на Ванс в Мидълтаун, Охайо и източен Кентъки, бяха приспособени във филм от 2020 година, режисиран от Рон Хауърд, с присъединяване на Ейми Адамс и Глен Клоуз.

Насърчаван от баба си, Ванс служи в Корпуса на морската пехота, приключва Държавния университет на Охайо и Юридическия факултет на Йейл и работи в капиталова компания в Силиконовата котловина, преди да се върне в Охайо. Той започва организация с нестопанска цел, Our Ohio Renewal, за създаване на лекувания за пристрастяване към опиати, макар че в последна сметка се провали и беше подложен на критика като заслон за политическите му упоритости.

Като сенатор, Ванс сподели известно предпочитание да работи по пътя, като си сътрудничи с старши сенатора от Охайо, демократа Шеррод Браун, по няколко въпроса, в това число обезпечаване на финансиране за цех за чипове на Intel на стойност 20 милиарда $ и въвеждане на законодателство за сигурност на железопътния превоз след дерайлиране на трен в Изток Палестина, Охайо.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР