Доналд Тръмп обяви ново предложение за регулиране на имиграцията в

...
Доналд Тръмп обяви ново предложение за регулиране на имиграцията в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп забрани да се допускат в САЩ “комунисти“ и “марксисти“

Доналд Тръмп разгласи ново предложение за контролиране на имиграцията в Съединени американски щати - възбрана да се позволяват в страната " комунисти " и " марксисти ", съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Бившият президент републиканец, който издигна кандидатурата си и за вота през 2024 година, съобщи в събота, че ще употребява " раздел 212 (е) от Закона за имиграцията и националността ", с цел да " подреди на моето държавно управление да откаже влизането на всички комунисти и всички марксисти ".

Изявлението припомня за възбраната на Тръмп влизане в страната на пътуващите от няколко най-вече мюсюлмански страни по време на първия му мандат, която беше остро подложена на критика като антимюсюлманска и в последна сметка анулирана от президента Джо Байдън.

" Тези, които идват, с цел да се любуват на страната ни, би трябвало да обичат страната ни ", съобщи Тръмп по време на речта си на конференцията на Коалицията за религия и независимост във Вашингтон и добави: " Ще държим непознатите, мразещи християните комунисти, марксисти и социалисти надалеч от Америка. "

Той също по този начин сподели, че би трябвало да има " нов закон ", който да се отнася до комунистите и марксистите, израснали в Америка, само че не посочи какво ще включва той.

Предложението на някогашния президент повдигна и въпроси за това дали един настоящ от десетилетия закон фактически може да се употребява за възбрана на достъпа на всички комунисти или марксисти имигранти в Съединени американски щати, по какъв начин би се прилагало това и за какво Тръмп е толкоз фокусиран върху тези политически теории в страна, в която малко поданици ги поддържат.

В имиграционното законодателство на Съединени американски щати се споделя, че всеки преселник, "... който е или е бил член или е обвързван с комунистическа или друга тоталитарна партия (или нейно поделение или филиал), локална или задгранична, не може да бъде позволен ". Тези лица не могат да бъдат натурализирани или да получават зелени карти, въпреки че са планувани и някои изключения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Произходът на това предписание датира от 1918 година, когато държавното управление на Съединени американски щати стартира да се тормози от " външните закани на анархизма и комунизма ", съгласно наръчника на Службата за поданство и имиграция на Съединени американски щати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР