Доналд Тръмп обяви, че му е повдигнато обвинение във връзка

...
Доналд Тръмп обяви, че му е повдигнато обвинение във връзка
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обяви, че му е повдигнато обвинение във връзка с работата му с класифицирани документи

Доналд Тръмп разгласи, че му е повдигнато обвиняване по отношение на работата му с класифицирани документи - най-сериозната правна опасност за президент на Съединени американски щати. Буря от престъпни следствия заплашва кандидатурата му за втори мандат в Белия дом.

" Корумпираната администрация на Байдън осведоми моите юристи, че съм упрекнат, наподобява поради измамата с кутиите ", написа Тръмп на своята платформа Truth Social.

От Министерството на правораздаването нямаше неотложно удостоверение по отношение на изказванието на Тръмп, макар че някои американски медии, в това число " Ню Йорк Таймс ", се позоваха на източници, съгласно които на Тръмп е повдигнато обвиняване.

В поста си той съобщи, че е бил свикан във вторник във федерален съд в Маями. " Никога не съм мислил, че е допустимо такова нещо да се случи на президента на Съединените щати (20 януари 2017 – 20 януари 2021 г.) ", написа той.

На Тръмп са повдигнати седем обвинявания, оповестиха за " Таймс ". Те включват съзнателно запазване на секрети за националната сигурност, предоставяне на погрешни изказвания и скрит план за възпрепятстване на правораздаването.

Тръмп, който идната седмица навършва 77 години, неведнъж е отричал да е направил каквото и да било нарушаване, напомня NOVA.

Изявлението му пристигна ден, откакто американските медии оповестиха, че федералните прокурори са уведомили юристите на президента, че той е обект на следствието за боравенето му с класифицирани документи.

Той е първият президент, който е упрекнат в закононарушение. В изказване след първите му изявления в интернет акцията на Тръмп се възмути от това, което назова " невиждана корист с власт ", и прикани обвинителният акт да бъде отритнат.

Тръмп " от дълго време е най-голямата опасност и основната политическа цел за Джо Байдън и корумпираната Демократическа партия ", се споделя в изказването на акцията му. Съюзниците му в Конгреса бързо се сплотиха в негова отбрана, в това число конгресменът Джим Джордан, който ръководи правосъдната комисия на Камарата на представителите.

" Това е печален ден за Америка. Бог да благослови президента Тръмп ", сподели той в изказване.

Някои депутати от Демократическата партия се изрекоха след изключителната вест. Очевидното обвиняване на Тръмп " е още едно удостоверение на върховенството на закона ", съобщи демократът от Камарата на представителите Адам Шиф.

" В продължение на четири години той се държеше по този начин, като че ли е над закона ", добави Шиф. " Но той би трябвало да бъде третиран като всеки различен извършител на закона. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР