Доналд Тръмп обвини украинския президент Володимир Зеленски, че е спомогнал

...
Доналд Тръмп обвини украинския президент Володимир Зеленски, че е спомогнал
Коментари Харесай

Тръмп обвини Зеленски за войната с Русия

Д оналд Тръмп упрекна украинския президент Володимир Зеленски, че е спомогнал за започване на войната на Украйна с Русия. Този коментар за следващ път демонстрира, че Тръмп евентуално ще промени коренно политиката на Съединени американски щати към Киев, в случай че завоюва изборите на 5 ноември, написа Ройтерс.

Бившият държавен глава републиканец постоянно е подлагал на критика Зеленски по време на сегашната си предизборна акция, наричайки го неведнъж „ най-великият търговец на Земята “ за това, че е изискал и получил милиарди долари военна помощ от Съединени американски щати, откогато войната избухна през 2022 година

Тръмп е подлагал украинския водач на жестока рецензия и за това, че не съумява да реализира мир с Москва. Той допусна, че Украйна може би би трябвало да отстъпи част от територията си на Русия, с цел да подписа спокойно съглашение, отстъпка, която Киев счита за неприемлива.

Коментарите на Тръмп, направени през вчерашния ден в Пи Би Ди Подкаст (PBD Podcast), отидоха крачка напред от предходните му рецензии. Той сподели, че Зеленски е отговорен освен за това, че не е съумял да постави завършек на войната, само че и за това, че е оказал помощ за започването ѝ, макар че спорът избухна, когато Русия нахлу в украинска суверенна територия.

" Това не значи, че не желая да му оказа помощ, тъй като мие доста мъчително за тези хора. Но той в никакъв случай не трябваше да разрешава тази война да стартира ", разяснява Тръмп.

През септември Зеленски показа на Тръмп своя " проект за победа " за преустановяване на войната по време на среща в Ню Йорк, която двамата водачи описаха като " сърдечна ".

Публичните мнения на Тръмп обаче допускат, че той може да се опита да приключи помощта за Украйна, в случай че на 5 ноември победи вицепрезидентката Камала Харис, претендент на демократите. Тръмп неведнъж е казвал, че може да приключи спора, преди да встъпи в служба през януари, само че не е споделил по какъв начин.

Харис даде обещание да продължи да поддържа Украйна и показа успеха на източноевропейската страна като жизненоважен интерес за националната сигурност на Съединени американски щати. Тя постоянно е укорявала Тръмп, че не желае да се опълчи на съветския президент Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

*Във видеото вижте: Какво споделя " Планът за победа " на Володимир Зеленски

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР