Доналд Тръмп обмисля да уволни председателя на Федералния резерв Джером

...
Доналд Тръмп обмисля да уволни председателя на Федералния резерв Джером
Коментари Харесай

Тръмп обмисля да уволнени председателя на Федералния резерв Пауъл

Доналд Тръмп обмисля да уволни ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл, оповестява " Блумбърг ", представен от " Ройтерс ".

Недоволството на Тръмп от ръководителя на централната банка на Съединени американски щати се ускори след повишението на лихвените проценти от тази седмица и месеците загуби на борсовите пазари , оповестяват четирима души пред " Блумбърг ", поискали анонимност. Президентът е разговарял уединено за уволняване на Пауъл доста пъти през последните няколко дни.

Говорителят на Белия дом отхвърля да разяснява, отхвърля и говорителката на Федералния запас Мишел Смит . Федералният запас увеличи лихвените проценти в сряда за четвърти път през 2018 година и дава знак, че някои по-нататъшни покачвания предстоят.

Световните финансови пазари, в това число акциите на Уолстрийт, се надяваха на друга политика . Индексът " Дау Джонс " претърпя най-лошата си седмица след финансовата рецесия от 2008 година, до момента в който " Насдак " потъна в мечи пазар.

Всеки опит за уволняване на Пауъл може да се преглежда като подкопаване на независимостта на централната банка от администрацията .

 Тръмп атакува Федералния запас поради нарастване на лихвения %
Тръмп атакува Федералния запас поради нарастване на лихвения %

Това е необикновено при доста мощен $, с съвсем никаква инфлация, разяснява той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР