Доналд Тръмп обжалва решението на висш служител на изборите в

...
Доналд Тръмп обжалва решението на висш служител на изборите в
Коментари Харесай

Тръмп оспорва „произволното“ му отстраняване от изборите в Мейн

Доналд Тръмп апелира решението на върховен чиновник на изборите в Мейн да го в профил от гласуването на президентските избори през 2024 година

Г-н Тръмп, актуалният любимец на Републиканската партия, изиска щатски съд да анулира хода на държавния секретар на Мейн Шена Белоус. Г-жа Белоус преди този момент отбрани решението си, като сподели, че има „ свещено обвързване “ да съблюдава закона, оповестява BBC. Бившият президент на Съединени американски щати също беше отхвърлен от изборите в Колорадо.

Г-н Тръмп беше отхвърлен от изборите в Мейн и Колорадо заради провокации, които цитираха клаузата за въстание в конституцията на Съединени американски щати и хипотетичното му подстрекателство към протеста на Капитолия през 2021 година 14-та корекция на конституцията на Съединени американски щати не разрешава на всеки, който е " взел участие в въстание или протест ", да заема федерален пост. В правосъдната документи от понеделник по отношение на решението в Мейн юристите на господин Тръмп пишат, че госпожа Белоус - демократ - е била " преднамерен човек, вземащ решения ", без законните пълномощия да го в профил от гласуването.

Освен това документът упреква госпожа Белоус, че е позволила „ многочислени неточности в закона “ и е работила „ по случаен и придирчив метод “.

„ Президентът Тръмп ще бъде нелегално изключен от гласуването вследствие на дейностите на министъра “, се споделя в документите.

Г-жа Белоуз, някогашен щатски сенатор и изпълнителен шеф на Американския съюз за цивилен свободи в Мейн, беше определена да служи като държавен секретар на Мейн през декември 2020 година Група от сегашни и някогашни щатски законодатели оспориха мястото на господин Тръмп в бюлетината, което законът на Мейн изисква Г-жа Белоус да се произнесе.

Няколко каузи в други щати - като Мичиган и Минесота - които са сходни на възражението от Мейн, бяха отхвърлени в съда. Очаква се Върховният съд на Съединени американски щати да се заеме с въпроса, издигнат в Мейн и Колорадо, който няма да влезе в действие, до момента в който правните провокации не бъдат уредени. Решението на съда по отношение на допустимостта на господин Тръмп ще бъде приложено в цялата страна.

И господин Тръмп, и неговата акция неведнъж жигосаха решенията от Мейн и Колорадо като политически стимулирани и целящи да навредят на възможностите му да завоюва изборите през 2024 година

В допълнение към правосъдните разногласия по отношение на избираемостта му, господин Тръмп е изправен пред правосъдни процеси във федералния съд и в Джорджия, произлизащи от опитите му да анулира изборната си загуба през 2020 година от демократа Джо Байдън. Не е упрекнат в подстрекаване към протест и по двата случая. В настрана дело във вторник федерален арбитър във Вашингтон постанови, че част от правосъдно дело против господин Тръмп, произлизащо от гибелта на служител на реда при протеста на 6 януари, може да продължи.

В правосъдния развой Сандра Гарза - брачната половинка на служителя на реда от Капитолия Брайън Синик - съди господин Тръмп и двама участници в протеста поради гибелта му.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР