Доналд Тръмп–младши – най-големият син на американския президент, се е

...
Доналд Тръмп–младши – най-големият син на американския президент, се е
Коментари Харесай

Доказаха руска намеса на изборите в САЩ в полза на Тръмп

Доналд Тръмп–младши – най-големият наследник на американския президент, се е срещнал с съветска адвокатка по време на акцията за президентските избори предходната година, която му обещала компрометираща информация за Хилари Клинтън.

Това е водещата тематика в американския в. " Ню Йорк таймс ”, който цитира трима съветници от Белия дом.

Тръмп-младши признава, че се е срещнал с близката до Кремъл адвокатка Наталия Веселницкая, но тя не му е предоставила никаква смислена информация за Клинтън, написа още изданието.

В срещата са взели участие и тогавашният началник на предизборната акция на Тръмп – Пол Манафорт и зетът на милиардера – Джаред Кушнър, брачен партньор на щерка му Иванка Тръмп.

За срещата се разбра още в събота, само че едвам през днешния ден станаха ясни и претекстовете зад нея. Разговорът се е състоял на 9 юни 2016 година – две седмици, откакто Донал Тръмп получи номинация от републиканците. Пуската адвокатка и най-големият наследник на милиардера са разговаряли в " Тръмп Тауър ” в Ню Йорк, написа вестникът.

Новината още веднъж повдига въпроса за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. Смята се, че това е първата доказана персонална среща между представител на Русия и член от кръга на американския президент. И Кремъл, и Тръмп обаче отхвърлят изказванията за съветска интервенция.

" Президентът не е знаел за срещата и не е взел участие в нея ", съобщи Марк Корало, представител на юридическия екип, представляващи ползите на Тръмп. 

Не е ясно обаче дали в последна сметка Веселницкая е разкрила обещаната информация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР