Доналд Тръмп има добри намерения за ядреното разоръжаване, но САЩ

...
Доналд Тръмп има добри намерения за ядреното разоръжаване, но САЩ
Коментари Харесай

Кремъл: Доналд Тръмп има добри намерения за ядреното разоръжаване

Доналд Тръмп има положителни планове за нуклеарното разоръжаване, само че Съединени американски щати не са обсъждали тематиката с Русия на равнище специалисти, съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

"Разбира се, всевъзможни начинания за редуциране на нуклеарните капацитети се приветстват, само че в тази ситуация е мъчно да се разясняват общи приказки. Намеренията са положителни, само че би било хубаво да се знаят детайлности за това, което има поради президентът Тръмп и дали е имало някакви предварителни контакти по въпроса ", сподели Песков. Той посочи, че доколкото му е известно, американските специалисти не са обсъждали тази тематика с съветските си сътрудници.

Поради това самодейността на Тръмп може да се приветства като изразено желание, само че към този момент не трябва да се прави оценка като сериозна самодейност, защото такава няма, добави Песков. "Би било идеално целият свят да се освободи от нуклеарните оръжия, само че тогава бихме се лишили от възпиращия фактор, който подсигурява, че никой няма да прояви полуда и няма да извърши някоя чудовищна неточност ", означи Песков.

Вчера президентът Тръмп се разгласи за отвод от нуклеарното оръжие, от което съгласно него би трябвало да се откажат също Русия и Китай. Според вчерашна публикация във в. "Вашингтон пост ", представена от Ройтерс, Тръмп е наредил на държавното управление си да изготви нови съглашения за надзор над въоръженията с Русия и Китай, като е изтъкнал високите разноски на нуклеарна конкуренция в 21-и век.

Прессекретарят на Кремъл добави, че на вчерашната си среща президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин са разискали ситуацията в Сирия, Венецуела и Либия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР