Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще проведат втора среща

...
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще проведат втора среща
Коментари Харесай

Тръмп и Ким Чен Ун се срещат отново на втора ядрена среща

Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще проведат втора среща в края на другия месец, оповестиха от Белия дом, откакто президентът одобри севернокорейски емисари в Овалния кабинет, оповестява вестник The Guardian, представен от " Фокус ".
Ким Йонг Чол, водещ договарящ за Северна Корея, се срещна с държавния секретар Майк Помпео за към час в хотел във Вашингтон и по-късно прекара малко повече от час и половина с Тръмп в Овалният кабинет, преди да отиде на обяд с Помпео да обсъдят повече детайлности.
След като пратеникът напусна Белия дом, говорителката на Тръмп, Сара Сандърс, направи изказване, потвърждаващо, че ще се организира още една среща на върха с Ким Чен Ун, само че към момента не е взето решение за мястото.
Сандърс съобщи, че Тръмп и Ким Йон Чол са разискали „ денуклеаризацията и втората среща на върха, която ще се организира в края на февруари “.
„ Президентът с неспокойствие чака да се срещне с ръководителя Ким на място, което ще бъде оповестено по-късно “, добави тя.
Американските дипломати изследват места в Тихия океан за втората среща на върха, в това число Ханой, Банкок и Хавай, като виетнамската столица сега се преглежда като по-вероятна.
От първата среща на върха в Сингапур през юни, Северна Корея продължи прекъсването на нуклеарните и ракетните проби, а Тръмп анулира взаимни военни учения сред американските и южнокорейските сили, само че това не докара до значително разрушение на нуклеарната стратегия на Пхенян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР