Доналд Тръмп е участвал в многопластов заговор с измами, лъжи

...
Доналд Тръмп е участвал в многопластов заговор с измами, лъжи
Коментари Харесай

Прокурорите: Тръмп е участвал в заговор с измами, лъжи и прикриване

Доналд Тръмп е взел участие в многопластов скрит план с измами, неистини и прикриване, обявиха прокурорите, когато започнаха първите причини в първия в историята углавен развой против някогашен президент на Съединени американски щати.

Помощник-окръжният прокурор Матю Коланджело съобщи, че Тръмп е фалшифицирал бизнес документи, с цел да заплати 130 000 $ на порнозвездата Сторми Даниълс и да си купи нейното " безмълвие " за полов контакт от 2006 година, който е можел да повлияе на кандидатурата му за президент през 2016 година

" В този случай става въпрос за незаконен скрит план и прикриване ", съобщи Коланджело пред журито от нюйоркчани в правосъдната зала в Манхатън: " Това беше изборна машинация, чисто и просто. "

 

Тръмп, облечен в мрачен костюм и синя вратовръзка, седеше на масата на отбраната и гледаше право напред, до момента в който прокурорът изнасяше репликите си.

Представяйки встъпителната си тирада пред 12-те правосъдни заседатели и шестимата заместници, Тод Бланш, един от юристите на Тръмп, съобщи: " Президентът Тръмп не е направил никакви закононарушения ".

" Няма нищо неприятно в това да се опиташ да повлияеш на изборите ", сподели Бланш: " Това се назовава народна власт. "

" Прокурорът на Манхатън в никакъв случай не е трябвало да завежда това дело ", сподели той и добави: " Президентът Тръмп се счита за почтен. "

Преди началото на правосъдното съвещание Тръмп също настоя, че не е направил нищо неправилно и осъди делото като " интервенция в изборите ", целяща да провали кандидатурата му за Белия дом през 2024 година

" Това е доста, доста печален ден в Америка ", съобщи 77-годишният републикански претендент за президент пред кореспонденти.



" Аз съм тук, вместо да бъда в Пенсилвания, в Джорджия и на доста други места, където да повеждам акция ", сподели той и акцентира: " Това е лов на вещици. "

Тръмп е първият някогашен президент, против който са повдигнати обвинявания в закононарушение и делото съставлява значителен риск за него по-малко от седем месеца преди предизборния му реванш с президента Джо Байдън.

Очаква се измежду очевидците на обвиняването да бъдат Даниелс и някогашният медиатор на Тръмп Майкъл Коен, който е уредил заплащането на " парите за безмълвие " на актрисата от филми за възрастни.

Самоличността на правосъдните заседатели се пази в загадка за тяхна отбрана.

Предполагаемото закононарушение е по-малко значимо от обвиняванията, произлизащи от офанзивата на Тръмп против изборите през 2020 година - които републиканецът загуби от демократа Байдън - и от събирането на секретни документи.

По актуалното дело Тръмп може да бъде наказан на отнемане от независимост, макар че санкцията или пробацията са по-вероятни, настояват анализатори.

Процесът в мрачната правосъдна зала ще държи Тръмп отвън предизборната акция четири дни в седмицата за интервал от шест до осем седмици.

Но Тръмп се пробва да употребява огромното медийно внимание, с цел да разпали поддръжката си, като постоянно дава изказвания отвън правосъдната зала.



Миналата седмица евентуалните правосъдни заседатели са били подложени на разпит от прокурори и юристи на отбраната по отношение на техните медийни привички, политически дарения и обучение.

Много от евентуалните правосъдни заседатели бяха освободени, откакто обявиха, че не могат да бъдат безпристрастни, преди юристите и съдията да изберат 12 правосъдни заседатели с шестима заместници.

За да бъде наказан Тръмп, на който е подредено да участва на всеки ден от процеса, ще е належащо единомислещо решение.

77-годишният Тръмп получи разпореждане да участва по време на правосъдния развой, което значително ще го държи надалеч от предизборната акция в продължение на седмици.

Прокурорите би трябвало да потвърдят по неоспорим метод, че Тръмп е фалшифицирал бизнес документи с желанието да извърши или прикрие друго закононарушение, само че не е належащо да потвърждават, че Тръмп е направил това закононарушение. Теорията на обвиняването е, че второто закононарушение може да е в нарушаване на федералните и щатските изборни закони или щатските данъчни закони във връзка с метода, по който са били обработени възобновяванията на Майкъл Коен.

Адвокатите на Тръмп пазят отбраната си в загадка, само че в правосъдните документи те показват, че възнамеряват да нападат достоверността на Коен и Сторми Даниълс и да ги показват като лъжци, които са стимулирани от обиди и пари.

Юридическият екип на Тръмп се управлява от Тод Бланш и Емил Бове, двама някогашни федерални прокурори от Ню Йорк, и Сюзън Нечелес, деец в наказателната отбрана с богат опит в Ню Йорк и пред Мерчан. Нечелес представляваше бизнеса на Тръмп по време на процеса за данъчни измами през 2022 година Компанията беше наказана.

Външни юристи, които наблюдават от близко делото, споделят, че Тръмп евентуално ще твърди, че заплащанията на " тихи пари " са законни и ще дистанцира някогашния президент от схемата за погашение и счетоводството, с което са се занимавали негови доверени чиновници. Те могат също по този начин да настояват, че заплащанията са били направени, с цел да се предотврати позор за фамилията на Тръмп, а не с цел да се повлияе на изборите. Тръмп може също по този начин да свидетелства в своя отбрана.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР