Доналд Тръмп е обвинен от федерално жури в задържане на

...
Доналд Тръмп е обвинен от федерално жури в задържане на
Коментари Харесай

Ново федерално дело за Тръмп, този път за възпрепятстване на правосъдието

Доналд Тръмп е упрекнат от федерално жури в задържане на класифицирани държавни документи и възпрепятстване на правораздаването, оповестява Reuters, базирайки се на юрист на някогашния президент на Съединени американски щати и различен източник, осведомен с въпроса.    Наказателното дело, заведено от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, е следващата правна спънка за Тръмп, който се пробва да си върне президентския пост в Съединени американски щати през идната година. Той към този момент е обект на наказателно дело и в Ню Йорк, което би трябвало да бъде прегледано през март.    Тръмп заяви в обществените мрежи, че е получил призовка да се яви във федералния съд в Маями във вторник, добвяйки: " АЗ СЪМ НЕВИНЕН ЧОВЕК! " в своята обществена платформа Truth.    Говорител на специфичния консултант Джак Смит, чиновник на Министерството на правораздаването, който се занимава с следствието, не е коментирал публично информацията, защото е нелегално представители на държавното управление да разясняват обществено какъвто и да е въпрос, обвързван с решенията на федерално жури.   

В рамките на новия юридически проблем Тръмп е изправен пред седем наказателни обвинявания, само че обвинителният акт остава конфиденциален, като даже самият Тръмп към момента не знае какво написа в него. Правният му екип е бил известен за броя на обвинявания в призовката, с която се подрежда той да се яви в съда. Но съгласно Джим Тръсти, юрист на някогашния президент, описът ще включва скрит план, погрешни изказвания, възпрепятстване на правораздаването и нелегално задържане на класифицирани документи според Закона за шпионажа. По различен метод казано, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати проверява дали Тръмп е боравил погрешно с класифицирани документи, които е запазил след напускането на Белия дом през 2021 г. 
Контекст    Преди близо година, напомня Reuters, проверяващите иззеха към 13 000 документа от имението на Тръмп " Мар-а-Лаго " в Палм Бийч, Флорида. Сто от тях са били маркирани като класифицирани, макар че един от юристите на Тръмп преди този момент декларира, че всички документи с маркировка за систематизиране са били върнати на държавното управление.   

В предишното Тръмп е обяснявал, че е разсекретил въпросните документи в границите на мандата си, само че до момента не е дал съответни доказателства за това, а юристите му не са изтъквали този мотив в правосъдните документи. 
Това е вторият път, в който Тръмп, първият някогашен президент в историята на Съединени американски щати, против който са повдигнати наказателни обвинявания, е обект на правосъдно гонене.    През април той пледира почтен по 34 обвинявания за подправяне на бизнес документи, свързани с пари, платени на порнозвезда преди изборите през 2016 г.    Президент от 2017 година до 2021 година, Тръмп е водач в конкуренцията за номинация на републиканците през 2024 година, изключително откакто повдигането на обвиняването по делото в Ню Йорк усили преднината му.            
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР