Доналд Тръмп е извършил сексуално насилие над писателката Е. Джийн

...
Доналд Тръмп е извършил сексуално насилие над писателката Е. Джийн
Коментари Харесай

Съдът призна Тръмп за виновен в сексуално насилие

Доналд Тръмп е направил полово принуждение над писателката Е. Джийн Карол през 90-те години на предишния век и по-късно я е оклеветил като я е нарекъл лъжкиня, взеха решение правосъдните заседатели и й присъдиха обезщетение в размер на 5 милиона $, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдът в Ню Йорк обаче смъкна обвиняванията на Карол против него за обезчестяване през 1996-та година.

Според решението Тръмп би трябвало да заплати на писателката общо 5 млн. $ – 2 млн. $ за тормоз и 3 млн. $ за клюка, заяви Си Ен Ен.

Тръмп назова решението на правосъдните заседатели срамно и лов на вещици.

„ Нямам безусловно никаква визия коя е тази жена. Това решение е срам и продължение на най-големия лов на вещици в историята “, написа той в обществената си мрежа.

Бившият президент на Съединени американски щати, който води акция за повторното влизане в Белия дом през 2024 година, ще апелира, съобщи неговият представител Стивън Чунг.

Тръмп няма да би трябвало да заплаща, до момента в който делото е в развой на обжалване, показва Ройтерс.

79-годишната Карол свидетелства по време на гражданския развой, че Тръмп, който е на 76 година, я е изнасилил в съблекалнята на универсалния магазин „ Бергдорф Гудман “ в Манхатън през 1995 година или 1996 година, след което е уязвил репутацията ѝ, като написа през октомври 2022 година в обществената си платформа, че изказванията ѝ са „ цялостна машинация “ и „ неистина “.

Карол напусна постройката на съда дружно с юриста си Роберта Каплан. Тя беше усмихната,  със слънчеви очила, и влезе в кола, без да приказва с репортерите.

Искът против Тръмп беше импортиран в съда, откакто Ню Йорк одобри закон, който дава опция на жертви да завеждат каузи години след упражнено полово принуждение против тях.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР