Доналд Тръмп е бил уведомен, че е изправен пред наказателно

...
Доналд Тръмп е бил уведомен, че е изправен пред наказателно
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е застрашен от нови обвинения заради секретни документи

Доналд Тръмп е бил известен, че е изправен пред наказателно следствие по отношение на боравенето с класифицирани файлове , откакто е напуснал Вашингтон , оповестиха американски медии. Ходът на федералните прокурори да уведомят някогашния президент за наказателното следствие допуска, че скоро може да му бъдат повдигнати нови обвинявания . Ако това се случи, това ще бъде второто обвиняване против някогашния водач, който още веднъж води акция с вярата да успее да си върне президентския пост.

От предходната година насам обвиняването проверява прехвърлянето на досиета в имението на Тръмп , което се намира в Мар-а-Лаго , Флорида . През август предходната година парцелът на брега на морето беше претърсен и бяха конфискувани 11 000 документа , в това число към 100 , обозначени като класифицирани . Някои от тях са били обозначени като строго секретни .

В изявление, извършено през вчерашния ден, Тръмп отхвърли да е бил осведомен, че е изправен пред обвиняване , обвързвано с въпросните документи. На въпрос на вестник „ New York Times “ дали му е било обяснено, че е обект на федерално следствие, той съобщи, че жителите и медиите би трябвало да схванат сами, като добави че не е в директен контакт с Прокуратурата.

Вчера вечерта „ CNN “, „ ABC News “ и „ Politico “ оповестиха, че Тръмп е бил известен с писмо , че против него се води наказателно следствие . Всички издания настояват, че този ход е сигнал, че обвиняванията може да бъдат повдигнати скоро, само че е допустимо на избрани лица, забъркани в абсурда, да не бъдат повдигнати обвинявания. Вестник „ New York Times “ се базира на двама източника , съгласно които уведомлението е пристигнало от офиса на Джак Смит , някогашен прокурор, претрупан с следствието на военни закононарушения, трансформирал се в специфичен прокурор , който понастоящем преглежда доказателствата.

Подробностите за документите, които може да са били владеене на Тръмп, към този момент остават неразбираеми . Класифицираните материали нормално съдържат информация, която съгласно длъжностните лица може да навреди на националната сигурност, в случай че бъде оповестена обществено. Законът на Съединени американски щати не разрешава на федералните чиновници, в това число на президента, да изнасят или съхраняват класифицирани документи на неразрешено място. Смята се, че огромен брой правосъдни заседатели, свикани от прокурора, с цел да дефинират дали има задоволително доказателства за покачване на обвиняване, са се събрали в Маями и Вашингтон, с цел да изслушат доказателствата. Запознати настояват, че през вчерашния ден в Маями са били изслушани свидетелските показания на Тейлър Будович , някогашна съветничка и говорителка на Тръмп. Това поражда опцията наказателните обвинявания да бъдат повдигнати във Флорида по процедурни аргументи, съобщи „ CBS “.

Тръмп , който за момента води в изследванията на публичното мнение за претендент за президент на Републиканската партия през 2024 година, изрично отхвърля да е направил каквото и да е нарушаване. Той разкритикува следствието на Министерството на правораздаването, като го дефинира като „ политически стимулирано “ и „ лов на вещици “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР