Доналд Тръмп, 45-ият президент на САЩ, обяви кандидатурата си за

...
Доналд Тръмп, 45-ият президент на САЩ, обяви кандидатурата си за
Коментари Харесай

Тръмп: Завръщането на Америка започва точно сега!

Доналд Тръмп, 45-ият президент на Съединени американски щати, разгласи кандидатурата си за втори мандат по време на събитие в своя клуб " Mar-a-Lago " в Палм Бийч, Флорида.

" За да направя Америка още веднъж велика и славна, довечера разгласявам кандидатурата си за президент на Съединените щати ", съобщи той под бурните овации на присъстващите в залата.

Това е дълго чакан ход на Тръмп, който сигурно ще промени траекторията на Републиканската партия с тази своя кандидатура. Тръмп се трансформира в необикновен случай, който има капацитет да фрагментира една от двете съществени партии на САЩи да докара до нови действителности в американската политика.

" Никога не е имало нещо сходно на нашето политическо придвижване... И може би в никакъв случай повече няма да има ", съобщи Тръмп. " Завръщането на Америка стартира тъкмо в този момент. "

Тръмп влезе в балната зала в частния си клуб дружно с някогашната първа дама. Пред залата, цялостна със стотици поддръжници - измежду които фигури от света на Тръмп като Роджър Стоун, Каш Пател, Себастиан Горка и конгресменът Медисън Коуторн, Тръмп показа четирите си години на поста в най-позитивна светлина. Пред най-вече притихналата навалица Тръмп подмина пандемията, която разклати цялата международна стопанска система, и вместо това съобщи, че е предотвратил външните спорове и е управлявал процъфтяваща стопанска система.

" Под наше управление ние бяхме велика и славна нация ", сподели Тръмп. " Но в този момент сме нация в крах. Ние сме провалена нация. "

Той също по този начин уточни високите цени на бензина в мандата на сегашния президент Джо Байдън, пропускливата южна граница, която Тръмп дефинира като " настъпление " на мигранти и противозаконни опиати, и приказва с мрачни термини за напоените с кръв улици, които подсетиха за предходните му речи за " American carnage ".

" Упадъкът на Америка ни е натрапен от Байдън и лудите радикални леви, които закопават страната ", сподели Тръмп. Той също по този начин не можа да избегне да упрекна федералното държавно управление и " дълбоката страна " за претърсването на Mar-a-Lago, като неколкократно назова себе си " жертва ".

На последните два избора предизборните щабове на Тръмп бяха ситуирани в Ню Йорк и Вирджиния, с цел да бъдат покрай мястото, където той живее. Този път Тръмп разгласи, че екипът му от съветници ще работят от неговия курорт Mar-a-Lago във Флорида, до момента в който не бъдат взети решения за местоположението на формалния избирателен пункт.

Исторически видяно, Тръмп е едвам вторият президент, който се кандидатира за втори мандат откакто е изгубил предходнитеизбори. Само един различен президент, демократът Гроувър Кливланд, е напуснал Белия дом и се е кандидатирал за втори мандат четири години по-късно.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР