Дона Векич се намираше извън топ 100 по това време

...
Дона Векич се намираше извън топ 100 по това време
Коментари Харесай

Тенис ренесанс: Векич повали топ поставената в Монтерей и завоюва първата си титла от 2021-ва

Дона Векич се намираше отвън топ 100 по това време през предходната година, като не спираше да страда от най-различни контузии и даже мислеше за отричане от тениса. Всичко това обаче към този момент наподобява зад тила на надарената хърватка, която играе страховит тенис от началото на сегашния сезон и тази нощ сграбчи своята четвърта WTA купа, която е първа за нея от 2021-ва насам. Векич съумя да стори това на WTA 250 конкуренцията в Монтерей, надигравайки топ поставената Каролин Гарсия в конфликта за трофея - 6:4 3:6 7:5. Срещата продължи тъкмо 2 часа и половина, а Векич не трепна в нито един миг и към този момент има впечатляващия връх от 14 победи и 2 провали от началото на годината. Освен това балканската представителка ще се изкачи до 23-тата позиция в международната класация, което ѝ подсигурява място измежду поставените на идния Индиън Уелс.

По-нискоранкираната тенисистка потегли стремително в срещата и осъществя ранен пробив, който бранеше безпроблемно до 5:4 в своя изгода. Тогава международната номер 5 хвърли всички вероятни сили в опит да изравни резултата в последния вероятен миг, единствено че хърватката се върна от 0:40 и към този момент се намираше на единствено един сет от спечелването на трофея.

Векич продължи да господства на корта, осигурявайки си бързо брейк задатък при започване на втората част, само че Гарсия надалеч не беше споделила последната си дума в срещата. Шампионката от WTA финалите най-сетне откри оптималния темп в ударите си и стартира да господства изцяло над своята съперничка, което я вкара в серия от пет следващи извоювани гейма и шампионката щеше да бъде избрана в съдбоносен сет.

Там още веднъж игровото преимущество беше на страната на французойката, но 31-вата в света се бореше с всички сили и на два пъти отразяваше по четири точки за пробив в своите подавания. Сякаш многото пропуснати шансове натежаха на Гарсия, която не завоюва нито една точка в последните два гейма от конфликта и се пропука още при първата се разкрила опция пред третата сложена, която можеше да ликува с трофея.

2023 singles champion
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР