“Don’t be evil” (Не бъдете зли) е доста добро мото,

...
“Don’t be evil” (Не бъдете зли) е доста добро мото,
Коментари Харесай

Google премахна фразата Dont be evil от корпоративния си кодекс



“Don’t be evil” (Не бъдете зли) е много положително мото, което също по този начин бе част от първата страница на корпоративния кодекс на Гугъл още от далечната 2000-а година. Колегите от Gizmodo обаче са забелязали, че фразата е отстранена в обновените документи. Това се е случило на 5-и април, когато компанията без доста звук е трансформирала въпросния кодекс.

Въпреки че фразата е отстранена от заглавните точки на документа, тя въпреки всичко участва в края - в изречението " And remember… don’t be evil, and if you see something that you think isn’t right — speak up!” (И запомнете... не бъдете зли и в случай че видите нещо, което смятате за погрешно - съобщете!)

Промяната е забавна, имайки поради, че Гугъл употребява фразата даже за Wi-Fi ключова дума в транспортните средства, които возят чиновниците всеки ден до офисите на компанията. Мотото освен участва повече от 18 години в историята на Гугъл, само че и е заложено в корпоративния морал.

Този ход идва в необикновен интервал за компанията - през април повече от 3000 чиновници подписаха петиция, посредством която упорстват Гугъл да се отдръпна от плана за боен дрон, поръчан от Департамента по защита на Съединени американски щати. Петицията приключва с зов към компанията да си спомни морала и етичните отговорности, съгласно които тя не би трябвало в никакъв случай да взе участие във военни планове.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР