Домовете, близо до фронтовата линия, са белязани от снаряди. Дълбоките

...
Домовете, близо до фронтовата линия, са белязани от снаряди. Дълбоките
Коментари Харесай

Какво е да живееш на фронтовата линия на Украйна?

Домовете, покрай фронтовата линия, са белязани от снаряди. Дълбоките последствия от войната са забележими в разрушените къщи на хората и тухлите и плочките, които в миналото са представлявали дом. За това оповестява.

Да, боязън ме е “, споделя Валентина, жителка на Ню Йорк, Украйна. "Много съм изплашена. "

Къщите в Ню Йорк в Украйна сега се продават единствено за към 70 $ . Това е по този начин, тъй като селището се намира на няколкостотин метра от фронтовата линия и е лесна цел за обстрел.

Контролно-пропускателният пункт в края на селището бележи и края на естествения живот. Отвъд него украинските държавни войски се изправят против подкрепяните от Русия бунтовници, окупирали град Горловка.

След осем години война и краткотрайни примирия напрежението тук още веднъж нараства.
— Reuters Pictures (@reuterspictures)
В петък, 18 февруари 2022г., е имало 1566 нарушавания на примирието от 2015г. по цялата граница. Това установи Специалната задача за наблюдаване на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Това е към четири пъти над междинното за миналата седмица.

Много анализатори, изключително в Съединени американски щати, считат, че това може да е началото на по-голяма инвазия, която може да включи 190 000 съветски бойци, в това число бунтовници в Източна Украйна - като тези, които стрелят с минохвъргачки наоколо до град Горловка.

Според президента на Съединени американски щати Джо Байдън съветският президент Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна.

По време на визитата на CNN в Украйна екипът е чул минимум осем детонации единствено за час. Хората, които живеят наоколо до фронтовата линия, усещат безпокойствие, само че и незаинтересованост.
— Reuters Pictures (@reuterspictures)
От CNN описват за Людмила Пономаренко, която срещнали по време на разходката ѝ с щерка ѝ Лилия по улиците на селището.

Детската площадка, където си играе Лилия, се намира измежду руините на къща. Денят е безоблачен, само че Людмила споделя на Лилия, че звуците от обстрела, които се чуват в далечината, са гръмотевици.

„ Тя не схваща “, споделя Людмила. "Но доста скоро тя ще разбере, тъй като е на три. Така че в този момент мислим дали да останем тук. "

Бащата на Лилия е осведомен с нещастията на войната. Той е незабавен асистент в прилежащ град. Трудно му е да проумее бъдещето, в което ще би трябвало да живее щерка му.

Правя всичко допустимо, с цел да осигуря всичко належащо за нея “, споделя Андрей Пономаренко. "Но въпреки всичко не мога да трансформира действителността . " „ Няма непоклатимост в страната “, споделя той.
— Reuters Pictures (@reuterspictures)
Всички са осведомени с риска.

Къщата на Сергей Педик, електротехник, е разрушена от бомба, паднала в двора му преди години. На него не му се има вяра, че войната ще се задълбочи .

„ Другари, в случай че желаеха да нахлуят, щяха да нахлуят “, споделя той. "Но те не нахлуват. Защо не нахлуват? Защото имат здрав разсъдък. "

Дворът му е посипан с железни структури, които употребява за ремонт на остарял трактор.

Зеленчукова градина добавя приходите му, а десетина кокошки снасят яйца през цялата зима, стига да са вярно хранени.

Независимо дали войната се задълбочи или не, той и жена му ще останат. „ Няма да напуснем родината си “, споделя той. „ Родината си е татковина.

Дори и да няма цялостна съветска инвазия, жителите на ул. "Словянская " живеят в примитивни условия . Водата тече единствено по два часа дневно , всяка заран. Така че, в случай че Валентина, която избира да употребява единствено личното си име, и 36-годишният ѝ наследник Максим желаят вода следобяд, те би трябвало да отидат до общ бунар, с цел да изпълнят своята кофа с вода.

Валентина, знае, че животът на ул. "Словянская " не може да продължи постоянно.

"Свикнахме с това, с обстрела. Преди се криехме в мазето. Сега не го вършим. Просто седим и чакаме. Каквото стане, да става. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР