Доминирането на големите платформи е предизвикателство за технологичния сектор(снимка: CC0

...
Доминирането на големите платформи е предизвикателство за технологичния сектор(снимка: CC0
Коментари Харесай


Доминирането на големите платформи е пред


Доминирането на огромните платформи е предизвикателство за софтуерния бранш
(снимка: CC0 Public Domain)

Представители на Белия дом се срещнаха в сряда, 19 януари, с представители на дребни и междинни компании, с цел да обсъдят проблемите на конкуренцията в софтуерния бранш. Причината е, че в Конгреса на Съединени американски щати нараства стремежът за намиране на способи за „ преодоляване ” на огромните софтуерни компании.

На срещата участваха Брус Рийд, основният механически консултант на президента Джо Байдън и заместник-началник на кабинета, Брайън Дийз, шеф на Националния стопански съвет, както и ръководители на „ по-малки ” софтуерни компании като Sonos и Yelp, заяви, базирайки се на информация от Белия дом.

„ Срещата се концентрира върху провокациите, пред които са изправени бизнесмените, елементарните търговци на дребно и други бизнеси, конкуриращи се в браншове, доминирани от няколко огромни платформи ”, се споделя в изказване на Белия дом.
още по темата
Сред тематиките бяха таксите, начислявани от огромните софтуерни компании, методите за ръководство на онлайн пазарите, прилагани от софтуерни компании, изискванията за така наречен „ трети страни ”, продажбите на „ лични артикули ” на огромните софтуерни платформи, рейтинговите им системи.

Миналата година президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед за поощряване на конкуренцията в американската стопанска система. Той прикани организациите да се борят с монополните практики във всички браншове – от селското стопанство до медикаментите и труда.

Срещата за разискване на проблемите на конкуренцията в софтуерния бранш се състоя в навечерието на значимо гласоподаване в Сената на Съединени американски щати. На него правосъдната комисия на Сената би трябвало да показа законопроект, забраняващ на огромните софтуерни платформи да фаворизират личните си артикули и услуги при предлагането им в личните онлайн платформи.

Новият норматив е създаден от екип, включващ представители и на демократите, и на републиканците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР