Доминика преживя мащабно опустошение от урагана Мария. Изгубихме всичко, което

...
Доминика преживя мащабно опустошение от урагана Мария. Изгубихме всичко, което
Коментари Харесай

Премиерът на Доминика: Изгубихме всичко, което може да се купи с пари

Доминика претърпя огромно опустошаване от урагана Мария. Изгубихме всичко, което може да се купи с пари, написа министър председателят Рузвелт Скерит.

Ураганът доближи петата, евентуално пагубна, категория, преди да доближи крайбрежията на карибския остров в понеделник през нощта.

По-рано министър председателят написа, че покривът на резиденцията му е бил отвеян, както и, че персонално той е оставен " изцяло на милостта на урагана ". Не единствено това - ветровете са отнесли покривите на съвсем всички хора, с които приказвах, добави той.

Най-големия ми боязън тази заран е, че ще се събудим с новината за тежко ранени и вероятни жертви вследствие на евентуалните свлачища, провокирани от непрекъснатите дъждове, написа още министър председателят, който прецизира, че е бил избавен.

След като най-голямата заплаха отмине, от на следващия ден сутринта стартира издирването на ранени и затиснати под парчета.

Ще имаме потребност от помощ. Ще се веселя на всяка поддръжка от другарски народи и организации, които могат да оказват помощ с хеликоптери. Нямам самообладание да се кача и да обиколя страната, с цел да видя какви са потребностите, написа още Скерит.

Мария се движи почти по същия път, който мина Ирма - ураганът, който опустоши района този месец. Той удари крайбрежията на Доминика със скорост 260 км/ч.

Близкият остров Мартиника разгласи най-високото равнище на паника, до момента в който друга френска територия - Гваделупа, подреди евакуация.

Предупреждение за урагана е в действие и за Пуерто Рико. Американската територия чака Мария да доближи сушата с трета категория във вторник. Пуерто Рико избегна най-лошите последствия от Ирма и е значима точка за търсещите леговище поданици на най-тежко засегнатите земи.

Такова е оповестено и за Британските Вирджински острови, които претърпяха тежки опустошения от Ирма. Президентът Доналд Тръмп разгласи изключително състояние за американските територии в понеделник.

Тревога поради урагана е оповестена и за островната страна Сейнт Китс и Невис, задморската територия на Англия Монсерат, както и за островната страна Сейнт Лусия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР