Доминик Тийм заяви, че през последните няколко седмици се чувства

...
Доминик Тийм заяви, че през последните няколко седмици се чувства
Коментари Харесай

Тийм: Чувствам се така, както в началото на кариерата си


Доминик Тийм съобщи, че през последните няколко седмици се усеща все по-добре на корта. Австриецът бе отвън игра в продължение на девет месеца, след което записа серия от няколко следващи загуби. На шампионата в Бостад обаче обстановката доста се промени.

Тийм доближи до четвъртфиналите в Швеция откакто първо записа поврат над Емил Руусувуори, а след това отстрани международния №20 Роберто Баутиста Агут. Шампионът на US Open за 2020 година продължи да се движи във възходяща линия и на тазседмичния шампионат в Гщаад, където стартира присъединяване си с победа над Юго Гастон в оспорван трисетов конфликт.

Бившият №3 разкри, че връщането му на победния път се дължи най-много на новата подготвителна стратегия, по която е почнал да се приготвя неотдавна.

„В продължение на няколко месеца виждах, че нещата не се получават. Просто не успявах да спечелвам мачове. Разговарях с екипа си и взехме решение да съставим нова подготвителна стратегия, с която да се върна към основите“ – показа Тийм пред Tennis.com.

„В момента се усещам по този начин, като че ли съм рестартирал кариерата си. Усещането е същото както в първите ми мачове в Тура, когато всичко беше ново и вълнуващо и всяка победа ми доставяше голяма радост“ – добави роденият във Виена тенисист.

На осминафинала в Гщаад негов конкурент ще бъде международният №125 Федерико Делбонис. Статистиката е в интерес на австриеца, който е спечелил и двата досегашни дуела посред им. Допълнителни учредения за оптимизъм за Тийм са и обстоятелствата, че и двата мача бяха на клей, а първият от тях бе на осминафинал в Гщаад. Това се случи през 2015, като Доминатора надви с 6-3, 6-4.

Днешният дуел сред тях е първи в програмата и е плануван за 11:30 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР