Доминик Тийм зарадва своите фенове, напомняйки за най-силните си дни

...
Доминик Тийм зарадва своите фенове, напомняйки за най-силните си дни
Коментари Харесай

Тийм: Чудесно е да виждам, че трудът ми се отплаща


Доминик Тийм зарадва своите почитатели, напомняйки за най-силните си дни в Тура. Австриецът разгроми Жоао Соуса в първи кръг на шампионата в Хихон, изравнявайки най-изразителния си триумф на равнище ATP , записан преди съвсем десетилетие. На конференцията след дуела първенецът на US Open за 2020 година съобщи, че е доста удовлетворен от играта си и чака с голям оптимизъм оставащите седмици от сезона.

„ Чувствам се отлично. Това беше най-силния ми мач от години насам. Успях да показвам доста високо равнище от първада до последната точка. Придвижвах се доста бързо по корта, ударите ми бяха с нужната мощ и в това време бях доста убеден. Много съм удовлетворен от това, което демонстрирах на корта “ – разяснява някогашният №3.

„ Казах го преди няколко седмици, споделям го и в този момент – задачата ми е да завърша сезона в Топ 100. Би било отлично да съумея да го реализира. Осъзнавам, че са ми нужни доста точки, само че влизам пределно съсредоточен и стимулиран във всеки мач. Трябват ми положителни резултати до края на сезона, с цел да реализира задачата, която съм си сложил. Доволен съм от това по какъв начин започнах шампионата и се надявам да продължа по същия метод “ – добави Доминатора.

Тийм разкри също, че един от най-позитивните съгласно него белези в играта му против Соуса е бил ниският брой непредизвикани неточности. „ Това е доста добър знак, защото е знак за това, че играя с повече убеденост. Като цяло считам, че ударите ми бяха доста качествени и затрудних съществено Жоао. Това е задачата ми във всяка подготовка от няколко месеца насам – последователно да усилвам тежестта на топката, като в това време позволявам допустимо минимум непредизвикани неточности. Хубаво е да виждам, че целият този труд най-сетне стартира да се отплаща “.

В момента Тийм е на 165-о място в ранглистата, на 228 точки зад намиращия се под №100 Павел Котов. След Хихон австриецът ще взе участие в ATP 250 шампионата в Антверпен, както и в ATP 500 конкуренцията във Виена.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР