Доминик Тийм се сбогува с Ролан Гарос завинаги. 2-кратният финалист

...
Доминик Тийм се сбогува с Ролан Гарос завинаги. 2-кратният финалист
Коментари Харесай

Тийм не взе нито сет във втория квалификационен кръг и се сбогува завинаги с Ролан Гарос

Доминик Тийм се сбогува с Ролан Гарос вечно. 2-кратният финалист се бори с всички сили, само че очевидно отстъпваше физически и игрово на младия гений Ото Виртанен, който впечатли света на тениса през предходната година, когато съвсем собственоръчно изведе Финландия до 1/2-финалите в Купа " Дейвис ". Скандинавецът беше във водеща позиция през цялото време на мача и не разреши на Тийм да обърне нещата в своя изгода за съвсем нито един миг, като по този начин Виртанен се класира за финалния кръг на пресявките във френската столица, където ще премери сили с един всред Джулио Зепиери и нашия съотечественик Адриан Андрев - 6:2 7:5 за 1 час и 45 минути игрово време.

Младокът стартира доста по-агресивно срещата и постоянно съумяваше да изхвърли Тийм от корта с бързите си комбинации. Форхендите на скандинавеца непрестанно оставяха 2-кратния финалист без отговор и това докара до пробив изгода на Виртанен във втория гейм. Бившият номер три се активизира и на собствен ред пое самодейността, а публиката изригна, когато Тийм реализира мигновен рибрейк.

Австриецът обаче бързо навлезе в нова отрицателна поредност и за прощален път имаше проблеми с това да играе на едно непрекъснато високо ниво, като Виртанен още веднъж отмъкна подаването на именития си противник, изпълнявайки безукорен бекхенд по правата на точката си за пробив. Полуфиналистът от Купа " Дейвис " действаше с доста по-голяма заостреност по отношение на 17-кратния първенец в ATP Тура и изцяло справедливо съумя да удвои задатъка си, с цел да се поздрави с триумф в откриващия сет.

Финландецът продължи да има игрово предимство и във втората част, а Тийм не спираше да пресилва своите удари и нямаше никакъв баланс в дейностите си на корта. Световният номер 165 играеше все толкоз устойчиво и привидно изглеждаше, че ще имаме бърза развръзка в дуела, тъй като 22-годишният състезател реализира брейк, повеждайки с 3:1 гейма.

11-ият подложен нямаше желание да завършва последното си присъединяване на Ролан Гарос толкоз безславно и най-сетне видяхме същинската опция на неговите завършващи удари, които внезапно започнаха да намират линиите и му разрешиха да изравни геймовете при 3:3.

Съотношението на силите беше извънредно изравнено през идващите минути, до момента в който не се стигна до 5:5, когато младокът пропусна обикновен форхенд и Тийм се снабди със прикрит сетбол, само че по-нискоранкият тенисист сподели впечатляващо самообладание и се приближи на единствено гейм от успеха - 6:5.

Виртанен не спря дотук и се снабди с мачбол, единствено че последва вцепеняващ уинър от длановия удар на 2-кратния финалист. За страдание, то това ужасно осъществяване беше последвано от двойна неточност, а нова неправилност от ракетата на австриеца означаваше, че времето му като професионален тенисист в Париж е завършило, само че той вечно ще отнесе със себе си прелестните мемоари от отминалите си участия и невероятното изпращане от 10-те хиляди почитатели на " Сюзан Ленглен ", които не стопираха да скандират неговото име дълго след приключването на срещата.

Dominic Thiem is honored with a trophy and a ceremony after playing his final match at Roland Garros in qualifying.

Forever a legend. ❤️
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР