Доминик Тийм правеше страхотен прогрес през изминалия месец, след като

...
Доминик Тийм правеше страхотен прогрес през изминалия месец, след като
Коментари Харесай

Тъжен край за бившия шампион: Тийм напусна US Open след само един изигран сет срещу Шелтън

Доминик Тийм правеше страховит напредък през миналия месец, откакто в Кицбюел доближи до първия си ATP край, откогато се завърне назад в Тура през предходната пролет, а това му разреши да влезе още веднъж в топ 100. Това привидно даваше очаквания на австриеца за едно положително показване на неговия обичан US Open, където през 2020-та година завоюва своята единствена до момента купа от Големия шлем. 

Началото пък беше повече от обещавашо за някогашния номер три, който на старта се разправи с 25-ия подложен Александър Бублик, надигравайки го в поредни сетове. За страдание, то " Доминатора " още веднъж трябваше да стане жертва на физическо неразположение и през днешния ден беше заставен да се откаже при започване на втория сет от дуела си с локалния любим Бен Шелтън - 7:6(1) 1:0 в интерес на американеца и отричане на Тийм.

В дебютните минути всичко изглеждаше отлично за по-опитния играч и той даже се откъсна напред с пробив задатък за 4:2, само че оттова насетне го виждахме все по-често да се държи в региона на корема, а болката повлия съществено на неговото показване, като Шелтън съумя да реализира рибрейк и беше безмилостен в последвалия тайбрек, вземайки задатък в сетовете.

Бившият първенец въпреки всичко се опита да продължи своята опозиция, единствено че не завоюва нито точка в откриващия гейм от втората част и това го накара да отиде до мрежата, на която се подпря в симптом на изтощение и финалното здрависване не закъсня.

По този метод 21-годишният тенисист реализира две следващи победи за пръв път от Аустрелиън Оупън насам, когато се класира за 1/4-финалите и има отлична опция да продължи серията си, тъй като го чака мач с безпределно непостоянния Аслан Карацев, който по-рано през днешния ден се оправи в 4 сета с Роберто Карбайес Баена.

Dominic Thiem retires against Ben Shelton at the US Open due to some type of abdominal issue.

He was hunched over on the bench & talking to the physio.

He said he threw up before the match.

Domi has made so much progress these last few months.

Such a shame.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР