Доминик Тийм най-после записа първата си победата от началото на

...
Доминик Тийм най-после записа първата си победата от началото на
Коментари Харесай

Най-после добри новини: Тийм записа първа ATP победа за сезона и ще срещне друг бивш тoп 10 играч

Доминик Тийм най-сетне записа първата си успеха от началото на сезона и това не е първоаприлска смешка! Кариерата на австриеца се намира в доста тежък интервал, като единствено преди по-малко от две седмици го видяхме да записва следващо ранно отпадане в Чаланджър Тура, а по-тревожното беше, че Доминатора завоюва единствено три гейма в срещата си със международния номер 210 - Лукас Ноймайер. Оказа се, че Тийм страда от същата контузия в региона на китката, която го извади за близо година от кортовете сред лятото на 2021-ва и пролетта на 2022-ра. Новината беше обявена от самия някогашен номер три, който показа по какъв начин е облекчил подготвителния си развой и таи очаквания да се завърне на ATP 250 шампионата в португалския град Ещорил.

В последна сметка австриецът в действителност се завърна за въпросния шампионат и през днешния ден постави завършек на своята суша през 2024-та, записвайки дебютен триумф на равнище ATP, откакто се оправи със съпротивата на германеца Максимилиан Мартерер с 6:1 6:7(3) 6:4 и в идващия кръг го чака да премери сили с " щастливия губещ " Ришар Гаске, което несъмнено се обрисува да бъде една страхотна борба на едноръките бекхенди.

Ние пък можем единствено да се надяваме, че въпросният физически проблем не е просто краткотрайно отхвърлен и Тийм в действителност ще бъде пълностоен участник в шампионатите от ATP Тура, тъй като той към този момент изрази своите планове да се откаже от професионалния тенис, в случай че продължи да не може да отлепи от крайните места на международния топ 100.

Срещата стартира по желан метод за някогашния първенец от ATP финалите, който незабавно осъществя пробив, а след това се измъкна от 0:40, с цел да затвърди преимуществото. Серията на международния номер 91 не спря дотук и скоро преимуществото му доближи резултат от 4:0, а Мартерер имаше сили само да запише дебютен гейм в актива си, след което инкасира още един пробив и съобщи откриващия сет.

Втората част предложи надалеч повече борба, като германецът пръв осъществя брейк и използваше всеки един късмет да потърси изработката на завършваш удар. Тийм обаче не се отхвърли и стартира да вкарва марковия си бекхенд по правата в деяние, което му разреши да доближи до паритет и да вкара сета в тайбрек. Там Мартерер изглеждаше доста по-солиден от своя противник, влизайки в поредност от 4 следващо извоювани точки и справедливо вкара срещата в решителна част.

В нея левичарят се пропука още в първия гейм, само че незабавно осъществя рибрейк и всичко стартира изначало. Все отново австриецът показва своя по-голям опит и класа, с цел да пробие още веднъж в шестия гейм и скоро постави точка на разногласието в дуела.

DOMI WINS!

Dominic Thiem, a quarterfinalist in 2023, is back into the second round after a good 6-1, 6-7(3), 6-4 win over Maximilian Marterer.

He will face fellow former top 10 Richard Gasquet in R2.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР