Доминик Тийм имаше изключително тежък изминал сезон, но даде надежда

...
Доминик Тийм имаше изключително тежък изминал сезон, но даде надежда
Коментари Харесай

Агонията продължава: Тийм загуби от играч извън топ 100 и все още няма победа през 2023-та

Доминик Тийм имаше извънредно тежък минал сезон, само че даде вяра на своите почитатели, че се завръща към най-хубавия си тенис, откакто доближи до полуфиналите в Антверп и Хихон. Изглежда обаче австриецът към момента страда от следствията на травмата в региона на китката, която го извади за 9 месеца от кортовете и през днешния ден записа третата си поредна загуба от началото на 2023-та. Бившия номер три беше включен в състава на Австрия за Купа " Дейвис " който имаше сложната задача да се изправи против някогашните първенци от Хърватия.

Срещата беше открита с предстоящ триумф на Борна Чорич над Денис Новак, а след това Борна Гойо не отпусна нито един сет на Тийм и го надигра с крайното 6:3 7:6(2), като по този метод " плавите " се приближиха на единствено една победа от това да се класират за финалите на конкуренцията в края на сезона.

Световният номер 121 е потвърден в отборните борби и имаше съществена роля за рейда на хърватите до конфликта за трофея през 2021-ра, а в този момент още веднъж потвърди какъв брой рисков съперник може да бъде, реализирайки ранен пробив за преднина от 3:1. Постепенно Доминатора стартира да намира своя темп и все по-често пласираше мощни завършващи удари от дъното на корта, но Гойо можеше да разчита на сервиса си в основните моменти и опази задатъка си до самия край, с цел да измъкне откриващата част.

Бившият първенец от US Open увеличи нивото на началния си удар по време на втория сет, единствено че допускаше голям брой грешки, когато трябваше да приключи разиграването и беше цялостен знамение, че неговият противник не можа да осъществя нито един пробив. Все отново балканецът се възползва от игровото си преимущество в последвалия тайбрек и по този начин Тийм продължава да няма извоюван дуел от началото на годината.

Davis man!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР