Доминик Тийм години наред беше огромна заплаха за Голямата тройка

...
Доминик Тийм години наред беше огромна заплаха за Голямата тройка
Коментари Харесай

Болката отново се завърна: Същата контузия застрашава бъдещето на Доминик Тийм в Тура

Доминик Тийм години наред беше голяма опасност за Голямата тройка в мъжкия тенис и се съревноваше за най-големите титли, като през 2020-та година сбъдна огромната фантазия на всеки един професионален състезател, завоювайки дебютната си купа от Големия шлем. Следващият сезон обаче се трансформира в истински призрачен сън за Тийм, който получи травма в китката през месец юни и трябваше да отсъства за 9 месеца от кортовете, а от този момент просто не е същия състезател и не може да отлепи по-високо от най-крайните позиции в международния топ 100.

Самият австриец призна, че това го тормози извънредно доста и е подготвен да се отдръпна от професионалния спорт, в случай че не съумее да обърне нещата в своя изгода през 2024-та. Бившият първенец от US Open приключи дългогодишното си съдействие с Николас Масу и проработи със своя татко Волфганг за пръв път от детските си години, само че трябваше да претърпи две ранни провали на Чаланджърите в Секешфехервар и Задар. Особено неприятна се оказа загубата в хърватския град, тъй като тогавашният номер три бе победен с 6:2 6:1 от неговия съотечественик Лукас Ниймайер, който се намира отвън първите 200 в света.

Оказва се, че 17-кратният притежател на титли в ATP Тура още веднъж страда от контузия в региона на оперираната си китка и към този момент е понижил оборитите си на тренировки, което показа самият той в обществените медии:

" Здравейте! Както знаете, то след Аустрелиън Оупън още веднъж започнах работа с моя татко и се върнах към тренировките, които ме построиха като в действителност добър тенисист. Работихме с в действителност висок интензитет и прекарвахме дълги часове на корта през последните седмици, само че проблемите с китката още веднъж се завърнаха преди да отпътува за Чаланджър надпреварата в Унгария. Започнах отново да изпитвам тези пукания, които бяха налице незабавно след завръщането ми преди 3 години и всичко това се трансформира в болежка.

Точно заради това се отхвърлих от конкуренцията в Неапол и понижих оборотите на тренировките си, тъй като към момента имам шансове и се надявам да вземам участие на конкуренцията в Ещорил. Благодаря ви за поддръжката и ще се забележим скоро " - гласеше видеосъобщението на Тийм.

Dominic Thiem confirms he is again injured in his right wrist.

He will play the next week to test himself, but it surely doesn’t sound good…
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР