Доминик Тийм бе извън Тура в продължение на близо година

...
Доминик Тийм бе извън Тура в продължение на близо година
Коментари Харесай

Той е отново тук: Борбен Тийм с драматичен обрат над световния №11 и 1/2-финал в Антверп!

Доминик Тийм бе отвън Тура в продължение на близо година поради контузия в китката, а след завръщането резултатите му дълго време бяха надалеч от мечтаните. През последните седмици обаче австриецът от ден на ден стартира да се приближава до равнището, на което бяхме привикнали да го виждаме преди години, за което свидетелстват финалът в Хихон през предходната седмица, както и фактът, че през днешния ден той реализира най-голямата си победа от 2020-а насам, откакто надви над международния №11 Хуберт Хуркач.

Двубоят бе изключително оспорван и продължи тъкмо 2 часа и 58 минути, преди 132-рият в света да наложи волята си след поврат и три избавени мачбола, с цел да оформи крайното 3:6 7:6(9) 7:6(4). По този метод той си обезпечи място в полуфиналната фаза на АТР 250 конкуренцията в Антверп, където го чака среща с младата вяра на американския тенис Себастиан Корда, а ако успее да преодолее и съпротивата на младока, то първенецът от US Open 2020 ще се завърне в международния топ 100.

Непоставеният играч се нуждаеше от известно време, с цел да откри ритъма си, и честите му грешки в откриващите минути на мача му костваха закъснение от пробив и 0:3 още на първата отмора. С придвижване на времето австрийският представител заиграваше все по-стабилно от главната линия, само че Хуркач бе решителен от сервис линията, с което не разреши на съперника си да се завърне в резултата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР