Доминик Тийм – Федерико Делбонис (Гщаад, четвърти мач на централния

...
Доминик Тийм – Федерико Делбонис (Гщаад, четвърти мач на централния
Коментари Харесай

Три мача от 20 юли, които не бива да пропускате


Доминик Тийм – Федерико Делбонис (Гщаад, четвърти мач на централния корт)

Напоследък всеки мач на Доминик Тийм е трагично шоу – всяка от срещите му през миналите две седмици продължи над два часа и влезе в три сета, като най-сетне австриецът съумя още веднъж да запише победа на равнище ATP. При това не една, а цели три, като последната пристигна в Гщаад против миналогодишния финалист Юго Гастон.

Бившият №3 демонстрира все по-добра игра, само че му липсва безапелационен триумф, който да покаже, че е преодолял тежкия интервал. Срещу Делбонис той има опция точно за това. Напоследък аржентинецът усъвършенства резултатите си, само че сезонът му продължава да е по-скоро разочароващ с баланс 12-20.

Предстои да забележим дали Тийм ще надгради в напредъка си и ще стигне до четвъртфиналите на шампионата.

Анет Контавейт – Ребека Петерсон (Хамбург, четвърти мач на централния корт)

Световната №2 е огромната любимка в Хамбург, само че сподели съмнения в първия си мач против Ирина Бара. Румънката имаше две благоприятни условия да сервира за вкарване на мача в решителен сет, само че Контавейт се измъкна и реализира едвам втората си победа от месец април насам.

Междувременно Петерсон бе безапелационна в откриващия си конфликт с Катерина Байндл – 6-3 6-0 след 13 точки за пробив. Шведката ще се надява на изненада, която да я води за пръв път до трети кръг на шампионат през 2022.

Андрей Рубльов – Рикардас Беранкис (Хамбург, втори мач на централния корт)

Миналата седмица руснакът се завърна на корта след повече от месец неявяване и не бе безапелационен – затрудни се против Федерико Кория и Ласло Джере, преди да не вземе даже сет против Себастиан Баес.

Хамбург обаче е всекидневно мощна дестинация за Рубльов – при последните си две участия доближи най-малко до край, вдигайки купата през 2020 след победа над Стефанос Циципас.

Беранкис не би трябвало да е тежко предизвикателство за международния №8. Рикардас отпадна в квалификациите след показване, което не впечатли с нищо. Предстои обаче да забележим дали съмненията на Рубльов от предходната седмица ще се пренесат и в тази.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР