Доминик Парис спечели спускането в италианския зимен център Бормио, пореден

...
Доминик Парис спечели спускането в италианския зимен център Бормио, пореден
Коментари Харесай

Парис триумфира в спускането в Бормио

Доминик Парис завоюва спускането в италианския зимен център Бормио, следващ кръг от сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Представителят на домакините зарадва домашните почитатели с отлично каране и победи с време от 1:54.63. Той остави зад себе си на втора позиция водача в генералното класиране за Големия бистър глобус Марко Одермат от Швейцария, а трети на почетната стълбичка се качи различен представител на „ кръстоносците “ – Нилс Хинтерман.

Топ 10 допълниха още австриецът Даниел Хеметсбергер, германецът Доминик Швайгер, норвежецът Александър Омод Килде, австриецът Винсент Крихмайер, американецът Травис Ганонг, австриецът Даниел Данкелмайер и италианецът Матео Марсалия. Четирима скиори не съумяха да завършат днешното съревнование, измежду които Макс Франц от Австрия и швейцарецът Беат Фойц.

За Парис това бе първи триумф през сезона, като той оглавява класирането в дисциплината втурване с 227 точки, с 10 повече от втория Матиас Майер, който приключи 12-и в днешното съревнование. Трети е Хинтерман със 178 пункта. За Големия бистър глобус Одермат води безапелационно със 713 точки, втори е Майер с 427, а трети е Омод Килде. Действащият притежател на Голямата международна купа Алекси Пентюро от Франция е четвърти, на близо 400 точки от лидера.

Утре за мъжете следва супер великански слалом, който още веднъж ще се организира в Бормио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР