Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед,

...
Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед,
Коментари Харесай

Съвети за по-добра реколта домати

Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед, цинк, фосфор, флуор, хлор и йод. Редовната консумация на домати забавя процеса на стареене и даже понижава риска от рак. Препоръчва се при диети против затлъстяване, диабет, бъбречни и сърдечни болести. Освен това доматът контролира храносмилането, има антитоксичен резултат, поддържа сърцето, стяга кожата, усъвършенства настроението и успокоява нервите.
За развъждане в земята би трябвало да изберем предпазено и слънчево място. Трябва да се помни, че доматът е сензитивен даже към най-малката слана. Оптималната температура за напредък е 18-25 ° С. 
 Еликсир с коприва защищава доматите от заболявания Еликсир с коприва защищава доматите от заболявания
Копривата е извънредно потребна освен за здравето ни, само че и за доматите в градината. Просто би трябвало да знаете по какъв начин да я употребявате разу...
Какви почвени условия са най-хубави за доматите?
Доматът работи най-добре в добре дренирани, топли и богати на хумус почви. Достатъчно богата на хранителни субстанции и елементарно затопляща се поцва е ключът към постигането на положителни растения и значителни добиви. Доматът не е сензитивен към подкисляване на похцвата. Почвата за развъждане на домати би трябвало да бъде надълбоко изкопана и обогатена с добре разпределен тор или компост. 
Доматът има ли потребност от постоянно поливане?
Поливането на домати е един от най-важните детайли на развъждането. Недостатъчните количества вода ще създадат плодовете дребни и неприятни или въобще няма да залегнат. Методът за поливане на домати зависи от това в какъв стадий на напредък е растението.Преди да се появят доматите, растенията би трябвало да се поливат 2-3 пъти седмично, само че доста щедро. Този способ на поливане ще разреши на водата да проникне надълбоко в земята и ще разреши на корените да порастват по-добре в земята. 
 НИКОЙ не вярваше, че обичаният ни зарзават гони КОМАРИТЕ НИКОЙ не вярваше, че обичаният ни зарзават гони КОМАРИТЕ
Комарите са едни от най-досадните кръвопийци. Да не приказваме, че са носители на десетки болести. Ухапването от тях е извънредно неприят...
Високорастящите сортове домати (до 2-3 м височина) изискват потреблението на здрави опори и обвързване с тях. За тази цел най-често се употребяват дървени колове или бамбукови стълбове. Можете също по този начин да ги завържете с шнурове или жици, които минават по редовете. 
Кога се събират доматите?
Събирането на домати ще бъде допустимо от началото на юли и август до есенните слани (обикновено до към средата на октомври). Беритбата нормално се прави на всеки 3-5 дни. Зрелите плодове, според от типа, варират в цвят от червен до жълт. Зелените плодове, само че отгледани, събрани през септември и октомври от късни сортове директно преди есенните слани, могат да се съхраняват няколко седмици, като се подлагат на така наречен след узряване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР