Домът за стари хора, който се помещава в сградата на

...
Домът за стари хора, който се помещава в сградата на
Коментари Харесай

Какво се случва? Старчески дом без разрешително в Пловдив ра...

Домът за остарели хора, който се обитава в постройката на хотел " Дунав ", продължава да работи на цялостни обороти, видя кореспондент на " Марица ". Там са настанени над 60 възрастни, които тази заран бяха изкарани извън на двора. Около тях кръжаха медицински сестри, които попълняха документи. Отпред имаше и два профилирани буса с варненска регистрация. Живущи наоколо показаха опасения, че несъмнено тихомълком ще реалокират възрастните хора на друго място след случая в края на юли.

Тогава на 7-ия етаж породи пожар, който за малко не прерасна в голяма покруса. Старческият дом се обитава на петия и шестия етаж, само че неотдавна притежателите са взели чартърен и идващия седми етаж, където стана случаят. Там се ремонтират стаи, където да бъдат настанени още възрастни хора. Местата в дома се оказват незадоволителни поради топ цената, на която се оферират грижите - с близо 40 % по-ниска от тази на конкуренцията в града. Медията ни научи, че в приюта са настанени хора от цяла България, като има даже от Варна. Много дребна част от възрастните в действителност са от Пловдив.



От Регионалната здравна ревизия оповестиха за " Марица ", че приютът няма позволение за активност. Причината - неприятните условия, в които са принудени да живеят настанените в него. Въпреки неналичието на позволение обаче и заповедта за преустановяване на активност от здравната ревизия, домът за остарели хора работи с цялостна пара, че и напълно скоро ще разшири потенциала си.

Неподчинението и инцицентът са причина да бъде известена прокуратурата в Пловдив. От държавното обвиняване правят инспекция по сигнал на шефа на Регионалната здравна ревизия, а наблюдаващият прокурор я е упълномощил на служители на реда. Очаква се да завърши в къси периоди.



Припомняме, че пожарът пламна следобяд на 30 юли. Тогава се наложи евакуация на възрастните хора, даже пожарникари изнасяха някои от тях на ръце. Инцидентът притегли вниманието, защото на 11 юли в приют във Варна, който е на същите притежатели, пламна пожар, при който починаха 4 души, а десетки бяха обгазени.

Хората започнаха да се питат това дали е случайност, или просто немарливо осъществяване на отговорностите от страна на личния състав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР