Домът винаги трябва да бъде мястото, където искате да се

...
Домът винаги трябва да бъде мястото, където искате да се
Коментари Харесай

Запазете портокаловите кори и си направете дезинфектант и ароматизатор, без химия

Домът постоянно би трябвало да бъде мястото, където желаете да се приберете и изцяло да се потопите в комфорт и уют след изтощителен ден. И, в случай че отворите вратата и усетите този мирис, настроението ви може ненадейно да се усъвършенства. Ще почувствате успокояващата атмосфера в дома ви и въздухът ще е по-чист, с помощта на този домакински дезинфектант.

Сложете кори от мандарина, портокал, лимон и грейпфрут в буркан.

Залейте ги с ябълков оцет, тъй че да са изцяло покрити, по-късно прибавете лъжица сода за самун.

Затворете и оставете на хладно и мрачно място за една седмица.

Не забравяйте да разклащате буркана всеки ден.

След 7 дни прецедете сместа. Това е всичко.

Трябва ви единствено течната част.

Изсипете течността в спрей бутилка и се пригответе за стерилизация.

Този домакински дезинфектант ще ви помогне да:

почистите петна по пода почистите нечисти кухненски повърхности почистите баня почистите мръсотията и петната по всевъзможни стъклени повърхности дезинфекцирате умивалници и тоалетни

Ефективно разчистване с домакински дезинфектант, без химикали – не е ли това, от което се нуждае всяка стопанка?

Други трикове:

Приятният мирис в дома ще ви помогне да създадете ужасно въодушевление.

Например, в случай че стаята има прелестен мирис, ще можете да се отпуснете по-бързо и да си починете по-добре.

Торбичка чай

Най-трудно е да запазите свежестта и приятната миризма в пространства без прозорци, като да вземем за пример банята или килерите.

Ето за какво ви предлагаме да вземете няколко неизползвани пакетчета чай, да капнете върху тях готовата есенция и да ги поставите на мястото, където желаете да се преборите с неприятната миризма.

Шишарки

Поставете ги в красива декоративна кошница или на рафт и капнете няколко капки ароматно масло върху връхчетата. Можете даже да добавите канела – това е превъзходен вид за зимните празници!

Създайте собствен личен мирис.

Ако не се доверявате на подготвени артикули, създайте свои лични.

Изсипете чаша вода в дребна тенджера. Добавете канела, ванилия, сушено френско грозде или други плодове по ваш усет и ги оставете да заврат. Сега можете да излеете готовата примес във всеки съд и да се насладите на аромата.

Ароматни бомбички

Вземете чаша, напълнете три четвърти със сода за самун, прибавете дестилирана вода и разбъркайте, до момента в който получите паста.

След това, прибавете 20 капки от обичаното си етерично масло, разбъркайте още веднъж и изсипете пастата във формички за мъфини.

Оставете ги за 24-48 часа, до момента в който се втвърдят. Сега можете да ги поставите в транспарантни торбички и да ги разпръснете из цялата къща.

Освежител за въздух

Не купувайте химически освежители за въздух – направете си сами.

Имате потребност от спрей бутилка.

Добавете 12 капки от обичаното си етерично масло (препоръчваме лавандулово или евкалиптово масло за начало) към чаена лъжичка сода за самун и разбъркайте, до момента в който получите паста.

Изсипете тази примес в бутилка с дестилирана вода и разклатете добре. Когато сместа стане хомогенна, можете елементарно да напръскате цялата къща.

Нищо мъчно, нали? Освен това, можете да пръскате и килимите.

Отличен артикул за килими

Всички знаем, че килимите се почистват мъчно. Ако желаете да миришат добре, вземете една чаена лъжичка сода за самун и една чаена лъжичка канела.

Добавете обичаното си масло и изсипете сместа в спрей бутилка. Оставете продукта за 30-60 минути и сте подготвени, можете да напръскате с него вашите килими.

Почистете килиме с прахосмукачка.

Средство срещу неприятна миризма в мивката

Понякога след измиване на съдовете, мивката мирише много неприятно, даже и да я почиствате с разнообразни химически разтвори.

За да се отървете от нежеланите миризми и да създадете приятна атмосфера в кухнята, измийте мивката и по-късно изстискайте сока от лимон, портокал или лайм в канала.

Освен това, можете да оставите няколко части от кората на тези цитрусови плодове до мивката. Те ще всмукват нежеланата миризма.

Ароматизирани чаени торбички върху електрическата крушка

Лесно и бързо решение за ободряване на въздуха в дома е да поставите ароматни възглавнички върху крушките.

По този метод те елементарно ще се стоплят и ще основат мечтаната от вас атмосфера.

Направете свои лични ароматизирани свещи

Ароматизираните свещи могат да ви обезпечат комфорт, който от време на време е жизненоважен.

И по този начин, имате потребност от восък (като останки от остарели свещи), съд, в който можете да изсипете восъка (например буркан с забавна форма), памучен конец за фитила, нещо, което да го държи на място и тенджера.

Имате потребност също от ножица и етерични масла. Ако желаете да придадете сексапил на свещите, можете да употребявате пайети, миди или кафе на зърна.

Вземете натрошения восък и пригответе фитила. Загрейте тигана и разтопете восъка.

След това, прибавете няколко капки ароматно масло, фиксирайте фитила във формата и напълнете с течен восък. Ако желаете свещта да наподобява красиво, можете да украсите дъното на формата със зърна кафе или миди.

И кои хрумвания ви харесаха най-вече?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР