Домат с внушително тегло е отгледал в градината си в

...
Домат с внушително тегло е отгледал в градината си в
Коментари Харесай

Морски капитан отгледа нещо невиждано в градината си във Ветрен

Домат с внушително тегло е отгледал в градината си в квартал „ Ветрен “ Иван Попов. Морският вълк, който дълги години е пътувал с корабите, а в този момент се грижи за градина на село, се похвали с домата пред другари.

Доматът е розов и с изключение на с тежестта си впечатлява и с типа си, тъй като наподобява по този начин, все едно няколко домата са се съдинили. Отгледан е в фамилната градина, която се намира в бургаския квартал „ Ветрен “, оповестява burgasinfo.com.



" Тази година всичките ни домати са едри, което не е казус, само че този несъмнено впечатлява с размерите си. Но е мъчно с поливането, годината е суха и в кладенеца водата не стига. Гледаме разнообразни сортове. Съпругата ми Димитрина постоянно сама си прави разсада - имаме такива, които наподобяват като чушки, имаме и сходни на черита, биволско сърце, розови... Много типове са “, хвали се морският капитан Иван Попов.

Иван и Димитрина отглеждат зеленчуци от години. Имат и плодни дръвчета в градината си, и грозде, и доста други. Двамата с ненаситност раздават на родственици и другари, затварят и в буркани за зимата, реколтата е доста, не могат сами да изядат всичко.

С богата годишна продукция се хвалят жителите и на различен бургаски квартал – „ Черно море “. Там насладата от богатата годишна продукция е двойна – първо, тъй като предходната година болест умори всички домати в региона и второ, тъй като поради жегите равнището на поливната вода е доста ниско, което затруднява развъждането на посевите. Земята обаче им се отблагодарява и да откъснат краставици и тиквички с тегло към 1 кг това лято е напълно обикновено за тях.

Кладенците са съвсем празни, се жалват хората в квартала, които са се принудили да вадят вода от дерето, което пък се цялостни единствено рано заран, а денем пресъхва. Затова и съседите поливат по график. Най-ранобудните стават още в 4 сутринта, с цел да има вода за всички.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР