Домът обикновено мирише на уют. Но понякога носът може да

...
Домът обикновено мирише на уют. Но понякога носът може да
Коментари Харесай

Защо в дома ви мирише на лошо и как бързо да се справите с това

Домът нормално мирише на уют. Но от време на време носът може да улови неприятни нотки, чийто източник е мъчно да се откри. Изглежда, че апартаментът е чист, употребявате съвременни битови препарати, само че миризмата към момента е там.

1. Загоряла храна

Мястото на замърсяване би трябвало да бъде щедро поръсено с едра сол: тя ще поеме неприятната миризма и мазнини. И когато всичко се охлади, изсипете малко гореща вода, смесена на половина с оцет върху солта и деликатно разтрийте петното. Този способ не е подобаващ за стъклокерамика.

2. Кошче за отпадък

Научете се да сортирате боклука си и да изхвърляте останки от течна или мокра храна всеки ден. Може би не кухненските боклуци излъчват неприятните трептения, а самата кофа.

3. Отводняване на мивката

Дренажната тръба може да е източник на доста неприятна миризма. Почиствайте съдовете от останки от храна, преди да започнете да ги миете, постоянно почиствайте мивката в края на деня, почиствайте самата канализация един път седмично - за това би трябвало да изсипете непосредствено 3 супени лъжици сода в нея и по-късно изсипете същото количество оцет 9%.

4. Фризер и ледник

Съдържанието на фризера, както и стените и рафтовете могат да миришат. Опитайте се да преглеждате вашите замразени ресурси най-малко един път месечно, неотложно изхвърлете това, което наподобява неизползваемо или е остаряло. За задачата напишете датата на слагане във фризера.

5. Съдомиялна и пералня

Обикновено може да мирише неприятно от барабана на пералнята: не забравяйте да ревизирате и избършете пространството под гуменото уплътнение. Друг вероятен източник на неприятни миризми е отделението за перилен препарат и на двата модула, или на дъното на съдомиялната машина.

6. Микровълнова печка

Петната от лой по стените могат да миришат. Фурната би трябвало да се измие от вътрешната страна и миризмата може елементарно да се отстрани посредством варене на няколко лимонови резенчета в чаша вода в микровълновата фурна.

7. Дъски за рязане

Почиствайте ги вярно с препарат и понякога разтривайте с лимонен сок и сол. След това остава единствено да изплакнете дъската с вода и да изсушите усърдно.
 Мийте пода със солена вода и ще заблести от непорочност Мийте пода със солена вода и ще заблести от непорочност
Почистването на дома не е измежду най-любимите ни задания, само че е належащо, с цел да живеем по здравословен метод измежду непорочност. Освен бърсанет...

8. Вентилация в банята

Ако е задръстена с прахуляк, то точно решетката може да издава неприятна миризма: влагата се натрупва върху нея и бактериите се развъждат. Почиствайте решетката най-малко един път на шест месеца.

9. Постелка за домашни любимци (или самия домакински любимец)

Легло за кучето или котката може да мирише много неприятно. Мястото за спане би трябвало постоянно да се почиства и подсушава добре.

10. Килим
 Прахът се натрупва най-вече по тези движимости вкъщи! Прахът се натрупва най-вече по тези движимости вкъщи!
Няма по-досадна част от почистването от тази да бършем прахуляк. Трябва да премахнем всички дребни неща от мебелите и след това да ги върнем по...

Нашият килим или подова настилка също могат да стартират да „ миришат “, в случай че се появи плесен или нещо, което се е разляло върху тях. Наръсете мръсното място със сол или сода, оставете го да изсъхне и да го почистете с прахосмукачка.

11. Матраци, дивани, фотьойли, столове

Мухълът също може да се засели тук, изключително в случай че не почистите тези обемисти предмети в точния момент и те от време на време се намокрят или цапат.

12. Тоалетна паница

Водата в казанчето може да мирише, мястото, където тоалетната паница е обвързвана към тръбата, или от самата тръба.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР